«Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη άλλους ανθρώπους σαν κι αυτόν»

«Αφήστε τα παιδιά να ζήσουν μόνα τους, μη τους στερείτε το δικαίωμα της Αυτογνωσίας προβάλλοντας τους φόβους σας. Αλλιώς τίποτα δεν πρόκειται ποτέ να μετατοπιστεί σε αυτή την χώρα. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει τώρα».

 


Article featured image
Article featured image

Ο Μιχάλης Δέλτα, ο οποίος μαζί με τον Κωνσταντίνο Βήτα έφτιαξαν στα late 80s τους Στέρεο Νόβα, μια πρωτοποριακή μπάντα που σαφέστατα επηρέασε την ελληνική ηλεκτρονική αλλά και pop μουσική σκηνή, ποστάρει στο facebook μια φωτογραφία και μαζί ένα μικρό κειμενάκι για τη χαρά του να δημιουργείς, ή αν προτιμάς, για τη δυστυχία του να τα βρίσκεις όλα έτοιμα.

 

Πιο κάτω αυτούσιο το κείμενό του:

 

«Εύχομαι οι νέοι γονείς να μεταδίδουν στα παιδιά τους το ότι η ποιότητα της ζωής δεν εξασφαλίζεται μόνο μέσα από τις υλικές ψευδαισθήσεις. Τα σπίτια που τους φτιάχνετε και τα έχετε έτοιμα, τις περιουσίες, τα πάντα πληρωμένα για τις σπουδές, όλα αυτά κι όσα τα ακολουθούν, μονάχα ακυρώσεις και ψυχολογικά προβλήματα δημιουργούν σε νέους ανθρώπους.

Τους εξασφαλίζετε μια αναπηρία ζωής, πνευματικής αλλά και ρεαλιστικής ανημπόριας. Τους απαγορεύετε το δικαίωμα της δράσης, της προσπάθειας, της πτώσης, της αποτυχίας, της απώλειας της ενδυνάμωσης της ατομικής έκφρασης, του ενστίκτου επιβίωσης.


Επιτρέψτε τους τη χαρά να φτιάξουν τα πάντα στη ζωή τους μόνοι τους.


Ένας άνθρωπος δε διαμορφώνει προσωπικότητα όταν όλα τα έχει έτοιμα στο χέρι. Αντιθέτως, γίνεται έρμαιο των καταστάσεων, ευνουχισμένος δε στέκεται ικανός να διαχειριστεί την αλήθεια της ζωής.

Επιτρέψτε τους τη χαρά να φτιάξουν μόνοι τους τα πάντα στη ζωή τους.

Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη άλλους ανθρώπους σαν κι αυτόν. Χρειάζεται ενεργούς, ανεξάρτητους, ανοιχτόμυαλους πνευματικά αφυπνισμένους νέους που θα μπορέσουν να επαναπροσδιορίσουν τις αξίες και τις ποιότητες του συλλογικού Νου.

Αφήστε τα παιδιά να ζήσουν μόνα τους, μη τους στερείτε το δικαίωμα της Αυτογνωσίας προβάλλοντας τους φόβους σας. Αλλιώς τίποτα δεν πρόκειται ποτέ να μετατοπιστεί σε αυτή την χώρα. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει τώρα».

Μιχάλης Δέλτα


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ