1200 άτομα γιόρτασαν τα Θεοφάνεια στην Αμμόχωστο

Ιστορική ήταν η σημερινή μέρα για την Αμμόχωστο, όπου για πρώτη φορά μετά από την τουρκική εισβολή γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια.

 


Article featured image
Article featured image

Σε κλίμα συγκίνησης και αισιοδοξίας για ένα ευτυχέστερο αύριο, Ελληνοκύπριοι πιστοί από όλη την Κύπρο, επισκέφθηκαν σήμερα τη βασανισμένη και άλλοτε ευημερούσα πόλη και γιόρτασαν τα Θεοφάνεια μετά από 42 ολόκληρα χρόνια.

Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και βουλευτές Αμμοχώστου.

Η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη.

Ακολούθησε στη θαλάσσια περιοχή της «Γλώσσας» η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος η Πόλη μας», Παύλος Ιακώβου, στους εορτασμούς παρευρέθηκαν γύρω στα 1200 άτομα.

«Νοιώσαμε μεγάλη συγκίνηση αλλά δυστυχώς πρέπει να επιστρέψουμε πίσω. Ευελπιστούμε όμως ότι το 2016 θα είναι η χρονιά της επιστροφής».

Πριν την τουρκική εισβολή και την ερήμωση των Βαρωσίων, στην Αμμόχωστο γινόντουσαν οι πιο μεγαλοπρεπείς και σημαντικοί εορτασμοί των Θεοφανείων παγκύπρια.

 

Δείτε βίντεο – ντοκουμέντο από τα τελευταία Θεοφάνεια που έγιναν στην πόλη - φάντασμα τον Ιανουάριο του 1974:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ