Ελληνική μπύρα ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου

Στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε η 20η διοργάνωση του «The International Beer Challenge 2016», με περισσότερες από 30 χώρες να διεκδικούν διακρίσεις και μετάλλια.

 


Article featured image
Article featured image

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος ζυθοποιεία από Ευρώπη, Β. και Ν. Αμερική και Ωκεανία  με τη λίστα να περιλαμβάνει τεράστια ονόματα της παγκόσμιας μικροζυθοποιίας.

Στο βάθρο των νικητών ανέβηκε για ακόμα μια φορά η Ελληνική ζυθοποιία Septem κατακτώντας χρυσό μετάλλιο για τη μπύρα «8η Μέρα» IPA (κατηγορία India Pale Αle) και δύο χάλκινα για την Sunday's Honey Golden Ale και την W Day Wheat IPA, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά.

 «H κατηγορία των IPAs θεωρείται η ναυαρχίδα των κορυφαίων μικροζυθοποιείων παγκοσμίως, γεγονός που αναδεικνύει τη σημασία της συγκεκριμένης διάκρισης. Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτά ελληνική IPA σε διεθνή διαγωνισμό,  ενδεικτικό της δυναμικής της 8ης Μέρας, η οποία ήδη εξάγεται σε 11 χώρες», ανέφερε ο Χημικός-Οινολόγος κ. Σοφοκλής Παναγιώτου.

Στον περσινό διαγωνισμό στον Λονδίνο, απονεμήθηκε στη Μικροζυθοποιία Septem, το τρόπαιο του «Best Brewer of Europe 2015», ενώ χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Sunday’s Honey Golden Ale, αργυρό η  Friday’s Pale Ale και χάλκινο η 8η  Μέρα IPA.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ