Τα παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο ενάντια στον ρατσισμό

Ο αθλητισμός οφείλει να ενώνει τους ανθρώπους, χωρίς να τους διαχωρίζει λόγω  χρώματος, φυλής ή θρησκείας.

 


Article featured image
Article featured image

Το να μάθεις να αγαπάς τους ανθρώπους, χωρίς να τους ξεχωρίζεις σε κουτιά με ταμπέλες, αποτελεί σημαντικό εφόδιο στου ζωή του καθενός μας για να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο.

Η καλλιέργεια όμως τέτοιων συμπεριφορών, ξεκινά από την πολύ μικρή ηλικία. Η παιδεία και οι αρχές που θα λάβουν τα παιδιά μας είναι αυτά που θα τα εξελίξουν σε άτομα με κριτική σκέψη και αλληλεγγύη ή σε άτομα με ρατσιστικά και ξενοφοβικά αισθήματα.    

Ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς στη Λεμεσό και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, οργανώνουν τουρνουά MINI FOOTBALL για τους μικρούς τους φίλους στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «Λεμεσός: Μια πόλη, ο κόσμος όλος» που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το τουρνουά θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στις 10:00 π.μ. στο Στάδιο Γ.Ν. Καλογερόπουλου με τη συμμετοχή παιδικών ακαδημιών ποδοσφαίρου με έδρα τη Λεμεσό και μεμονωμένων παιδιών που επιθυμούν να παρευρεθούν και να συμμετέχουν.

Μερικές από τις Ακαδημίες που θα συμμετέχουν στο τουρνουά είναι η Barcelona, το Ανοιχτό Σχολείο Αγ. Αθανασίου, Απόλλων Λεμεσού, Ολυμπιακός και η ακαδημία του Παναθηναϊκού.

Οι ομάδες που θα αγωνιστούν θα είναι μικτές με παιδιά από χώρες όπως η Κίνα, η Εσθονία, το Ισραήλ και άλλες.

Η συμμετοχή στο τουρνουά είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Στόχος του τουρνουά είναι η αλληλεπίδραση παιδιών υπηκόων τρίτων χωρών (ΥΤΧ) και Κυπρίων, η προώθηση της ισότητας και του σεβασμού, η ομαλή ένταξη των ΥΤΧ στην τοπική καθώς και η προώθηση μηνυμάτων κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.  

Όλα αυτά θα επιτευχθούν μέσα από το ομαδικό πνεύμα που προσφέρει η συμμετοχή σε ένα αθλητικό γεγονός. Στους συμμετέχοντες και στους νικητές θα δοθούν μετάλλια και κύπελλα καθώς και άλλα αναμνηστικά δώρα.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ