Πλωτό σινεμά στη θάλασσα της Λεμεσού για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα θα παρουσιάσει φέτος το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου (15 - 21 Οκτωβρίου, Θέατρο Ριάλτο), προβάλλοντας ταινίες μικρού μήκους εν πλω.

 


Article featured image
Article featured image

Το πρόγραμμα φέρει τον τίτλο «Κατανοώντας την Πραγματικότητα» και περιλαμβάνει ταινίες μικρού μήκους που έγιναν από έφηβους πρόσφυγες μέσα από ένα δημιουργικό πρόγραμμα κινηματογραφικής παραγωγής.

Η θάλασσα της Λεμεσού θα μετατραπεί για ένα βράδυ σε θάλασσα πολιτισμού, αφού μέσα στην «πλωτή» κινηματογραφική αίθουσα, οι θεατές του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες μικρού μήκους με ποικίλη θεματολογία, που γυρίστηκαν από έφηβους πρόσφυγες από την Συρία και Λιβανέζους έφηβους που προέρχονται από μειονεκτούσες κοινότητες.

Η διαδικασία σύλληψης και παραγωγής των συγκεκριμένων ταινιών είχε σκοπό να λειτουργήσει ψυχοθεραπευτικά. Ολοκληρώθηκε μέσα από εργαστήρια που ενίσχυσαν τις δεξιότητες ατομικής έκφρασης και δημιουργικότητας των συμμετεχόντων οι οποίοι μέσα από την διαδικασία μπόρεσαν να κατανοήσουν καλύτερα την ιδιαίτερη πραγματικότητά τους.

Οι προβολές γίνονται σε συνεργασία με τo FIFOG (Festival International Du Film Oriental de Genève) και την Sabine Choucair από τον Λίβανο - κοινωνική λειτουργό και θεραπεύτρια - εκ των καθοδηγητών του εργαστηρίου, η οποία θα παραστεί στο Φεστιβάλ και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα μαζί με τον Tahar Houchi, καλλιτεχνικό διευθυντή του FIFOG.

Κομβικό στοιχείο του νυχτερινού αυτού προγράμματος προβολών είναι βεβαίως, η θάλασσα, αυτός ο υγρός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων και πολιτισμών, που άλλοτε μετατρέπεται σε διέξοδο κινδύνου και άλλοτε σε θανάσιμη παγίδα.

 



Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν την  Πέμπτη 20/10, ενώ το πλοιάριο θα αναχωρήσει στις 11μ.μ. από το Παλιό Λιμάνι Λεμεσού. Το Φεστιβάλ υπόσχεται να προσφέρει μια σπάνια κινηματογραφική εμπειρία στους θεατές που θα επιβιβαστούν σε αυτό.

Τις προβολές στηρίζει η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Όλο το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα αναρτηθούν αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.isffc.com.cy εντός των επόμενων ημερών.

 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Θα υπάρχουν λεωφορεία για μεταφορά των θεατών από το Θέατρο Ριάλτο στις 22.30. Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 77 77 77 45 & 25343903. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων στο πλοίο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Υπότιτλοι: Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Facebook: Int’l Short Film Festival of Cyprus

Twitter: #RialtoTheatreCy /#isffc16

Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου)

Πληροφορίες:  Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ  77 77 77 45

www.isffc.com.cy  / www.rialto.com.cy

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ