7ο Διεθνές Φεστιβάλ Open House

Χορός και περφόρμανς.

 


Article featured image
Article featured image

Δες πιο κάτω αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

07/10/2016

AL13FB<3

Fernando Belfiore-Ολλανδία.

20:30 (45’) Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο ‘Πάνος Σολομωνίδης’.

https://belfioreword.wordpress.com  

Trailer: https://vimeo.com/109875951

Χορογραφία και ερμηνεία: Fernando Belfiore<3

Δραματουργία: Katarina Bakatsaki<3 και Bruno Listopad<3

Ηχητικός σχεδιασμός: Steve Martin Snider<3

Φωτισμός: Tomas Vondracek<3

Σκηνογραφία: Nikola Knezevic<3

Κουστούμι:  Jivika Biervliet<3

Καλλιτεχνική καθοδήγηση: Suzy Blok<3

Φωτογραφία: Jamain Brigitha <3- Associatives και Thomas Lenden<3

Παραγωγή:  Sanne Wichman<3 | Dansmakers Amsterdam

Δημόσιες σχέσεις: Lisette Brouwer<3, Lisa Reinheimer<3 | Dansmakers Amsterdam

Βόηθεια σύνταξης κειμένου: Lisa Reinheimer<3

Ευχαριστίες: Renee Copraij<3 , Ria Higler<3 και Eleanor Bauer<3

Σε συνεργασία με: ICK Amsterdam, Z Zentrum für Proben und Forschung Frankfurt, Work Space Brussels και Fabrica de Movimentos Porto.

Υποστήριξη: Prins Bernhard Cultuurfonds, AFK, Jonge Makers Fonds

 

Το AL13FB<3 εξετάζει την ιδέα του σώματος-γλυπτού. Ο Fernando δημιουργεί μια σχέση με διάφορα στοιχεία προκειμένου να κατασκευάσει φυσικές εμπειρίες, σωματικές καταστάσεις και να μεταφράσει συναισθήματα. Ενώ καθοδηγεί το κοινό μέσα από ποιητικούς και μελλοντολογικούς κόσμους, εξετάζει το δυναμικό της μεταμόρφωσης και αφήνει το σώμα να αποκαλύψει μια νέα υλική υπόσταση. Ο Belfiore σχηματοποιεί το περιβάλλον εξαρχής, σαν μια αλχημική σχέση αναδημιουργίας και ανανέωσης.

 

Ο Fernando Belfiore είναι χορογράφος, performer και καθηγητής με έδρα το Amsterdam. Αποφοίτησε από το SNDO (School for New Dance Development – Amsterdam School of The Arts) το 2011. Πριν μετακομίσει στην Ευρώπη, σπούδασε Θέατρο στο Πανεπιστήμιο του Sao Paolo. Έχει συμμετάσχει σε projects των Deborah Hay, Jeremy Wade, Ann Liv Young, Ibrahim Quraishi και Miet Warlop. Σα χορογράφος, ο Belfiore έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε φεστιβάλ και παραστάσεις σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, τη Βραζιλία και την Κίνα. Η διπλωματική του εργασία “The miserable thing”, ήταν υποψήφια για το ITS Festival Choreography Award και έλαβε το βραβείο Best Direction στο ACT Festival στην Ισπανία το 2012.

Είναι φιλοξενούμενος καλλιτέχνης στο Dansmakers Amsterdam από το 2011, όπου και έκανε το σόλο του “You Must” με τη δραματουργική συνεργασία του Ivo Dimchev, καθώς και το “.whatdofinallyshare.”, το οποίο επιλέχθηκε στο Aerowaves το 2013. Την ίδια χρονιά δημιούργησε το “supernatural” με την Florentina Holzinger, το οποίο παρουσιάστηκε στο Nuit Blanche/SSBA-Salon Stadschouwnburg.

Εκτός από το τελευταίο του σόλο AL13FB<3, ο Fernando περιοδεύει και με το νέο του ομαδικό έργο D3US/X\M4CHIN4. Είναι τακτικός καθηγητής έρευνας της κίνησης στο SNDO και επισκέπτης καλλιτέχνης στο International Choreographic Art Centre (ICK). Η δουλειά του Fernando υποστηρίζεται και από το Work Space Brussel.

 

 

08/10/2016 

Drained Anatomies:ΤΒΑ ΜΑΝ – Second Look

Παναγιώτης Τοφή-Κύπρος.

18:00 (25’) Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού. Ελεύθερη είσοδος.

http://panayiotis-tofi.com

Ιδέα/Δημιουργία/Ερμηνεία: Παναγιώτης Τοφή

Ήχος: Γιάννης Χριστοφίδης

Καθοδήγηση: Bush Hartshorn

Ηλεκτρονική προώθηση: Φίλιππος Ευαγγέλου

Γραφιστικό: Παναγιώτης Τοφή

 

Η έρευνα ξεκίνησε από τη μελέτη διαφημιστικής εκστρατείας γνωστού αθλητικού οίκου. Εξελίσσεται πλέον γύρω από την εξουθενωτική τάση απόκτησης υψηλών στόχων, όπως και κατ’ επέκταση μιας κινητικής πορείας/άθλου σε μια προσπάθεια αναζήτησης και ενσωμάτωσης του ιδανικού ανδρικού προτύπου. 



“…Σύμφωνα με τον αθλητικό προγραμματισμό, στα αγόρια προβάλλεται ότι ένας αληθινός άντρας είναι δυνατός, σκληρός, επιθετικός και πάνω απ’ όλα νικητής σε αυτό που ορίζεται σαν ανδρικός κόσμος. Για να θεωρηθεί νικητής, πρέπει να είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί τη μακροχρόνια υγεία του αψηφώντας τον κίνδυνο και αντιμετωπίζοντας άλλους άνδρες όταν χρειαστεί. Πρέπει να αποφύγει να είναι μαλθακός και πρέπει να είναι επιθετικός, τόσο στο πεδίο μάχης του αθλητισμού όπως και στις καταναλωτικές του επιλογές. Άσχετα με το αν αθλείται ή αν κάνει επιλογές προϊόντων προς κατανάλωση, η επιθετικότητά του θα τον βοηθήσει να κατακτήσει το υπέρτατο έπαθλο: την προσοχή των γυναικών και το θαυμασμό των υπόλοιπων ανδρών…”

Boys to Men Sports Media

Οι παρουσιάσεις του έργου τoυ φιλοξενούμενου χορογράφου της Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού Παναγιώτη Τοφή, εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος καλλιτεχνικής ανάπτυξης Moving The New.



Ο Παναγιώτης Τοφή, αρχικά πτυχιούχος Γραφικού και Διαφημιστικού Σχεδιασμού, αποφοίτησε το 2010 με Δίπλωμα Σπουδών Χορού από το Trinity Laban και το 2014 με Πτυχίο Σύγχρονου Χορού με διάκριση από το ίδιο κονσερβατόριο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συνεργάστηκε σαν ερμηνευτής με τους χορογράφους Tony Thatcher, Lizzi Kew Ross, Lea Anderson, Fred Gehrig και Sonia Rafferty. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Κύπρο όπου έχει συνεργαστεί σαν ερμηνευτής με τους Ασώματες Δυνάμεις, Echo Arts, Αλέξης Βασιλείου (Nothing to Declare), Αμφίδρομο Χοροθέατρο και .pelma.lia haraki. Εργάστηκε σαν υπεύθυνος κίνησης για τα θεατρικά έργα “Νίτσα” (Πάρη Ερωτοκρίτου), “Ένα Άλμπουμ Ιστορίες” (Μάριου Κακουλλή) και “Happy Mess” (Paravan Proactions). Από το 2014 ερευνά τόσο σε κίνηση όσο και σύνθεση τις πιθανότητες σωματικής αποκέντρωσης και χωρικής έντασης σε συνδυασμό με θέματα απόκρυψης, απόσυρσης και διαγραφής. Σε αυτή την ερευνητική πορεία έχει παρουσιάσει τρία χορογραφικά έργα: Turn Off Lights When Leaving (2015), Keep Hands Clear (2015) και Documenting Emptiness (2016).

Παρουσίαση του βιβλίου του Guy Cools ‘In-Between Dance Cultures On the Migratory Artistic Identity of Sidi Larbi Cherkaoui and Akram Khan’.

Συνέντευξη και συζήτηση με τον συγγραφέα.

Συνέντευξη και συντονισμός συζήτησης: Κα. ΣτεριανήΤσιντζιλώνη, σύμβουλος για το χορό στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

19:00 (60’) Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού. Ελεύθερη είσοδος.

 

the more you dance the more you get

Εύη Δημητρίου- Κύπρος.

20:30 (17’) Πολυχώρος Συνεργείο.

 

www.eviedemetriou.com

Χορογράφος / Περφόρμερ: Εύη Δημητρίου

Σύμβουλος: Tabea Martin

Σχεδιασμός φωτισμού: Alexander Jotovic

Φωνητική καθοδήγηση: Cathryn Robson

Στυλιστική επιμέλεια: Κρίστια Μιχαηλίδου

Μουσική: Come and Play, Damian Lazarus

Παραγωγή: Εν δράσει 2016

Ευχαριστίες στην Έμιλυ Παπαλοίζου, Λουίζα Παπαλοίζου, Αλέξη Βασιλείου, Έλλη Χαραλάμπους (Wellspring Association), Nicola Smith (freedom-dolls organisation), Milena Ugren Koulas

Φωτογραφία: Παύλος Βρυωνίδης

 

The more I move the more I dream.

The more I dream the more I move.

The more I move the more I dance.

The more I dance the more I let go.

 

Το έργο ερευνά την εκβιαστική χρήση του σώματος ως εμπόρευμα έχοντας ως βασική αναφορά τη σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών. Στη σκηνή, ένα ατόμο “χωρίς πρόσωπο” ειναι αναγκασμένο να εκθέσει και να “πουλήσει” το σώμα του ξανά και ξανά. Ερμηνευμένο με μια έντονη σωματική γλώσσα, το έργο επιτυγχάνει να συνδυάσει την οικειότητα με το χιούμορ, την κίνηση με τον ήχο, το ρίσκο με την έκπληξη.

 

Σπούδασε χορό στο Laban Centre, Λονδίνο και με υποτροφία στο Limon Institute Νέα Υόρκη.  Είναι υπότροφος του Danceweb Scholarship Program 2004 και του Ε-motional Bodies & Cities 2011. Ήταν προσκεκλημένη καλλιτέχνης στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Act Your Age” 2012-14 μία συνεργασία Ολλανδίας, Ιταλίας και Κύπρου.

Ως χορεύτρια συνεργάστηκε με τους χορογράφους Rosemary Lee, Αθηνά Βάχλα, Alain Buffard , Felix Ruckert και με πολλούς χορογράφους με βάση την Κύπρο.

Η χορογραφική της δουλειά χαρακτηρίζεται απο ένα συνεχή πειραματισμό πάνω στις έννοιες «χορός-παράσταση-περφόρμερ-θεατής», όπου επιδιώκει να δημιουργήσει μικρά ανοίγματα επικοινωνίας, ως τόπους και χρόνους συνάντησης με το κοινό.

Παρουσίασε  έργα της σε διεθνή φεστιβάλ στη Λετονία, Ρουμανία, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Κροατία, Tουρκία, Ιταλία, Κένυα.

 

 

 

Complex Foreverafter

Αλέξανδρος Μιχαήλ-Κύπρος.

21:00 (14’) Πολυχώρος Συνεργείο

 

Χορογράφος: Αλέξανδρος Μιχαήλ

Χορευτές: Αλέξανδρος Μιχαήλ και Dara Milovanovic-Michael.

Μουσική:Ben Frost και LSDS

Φωτογραφία: Παύλος Βρυωνίδης

 

Το έργο αυτό προσπαθεί να αποκαλύψει την πολυπλοκότητα των σύγχρονων σχέσεων και της ζωής. Σε αυτόν τον χορό, ο χορογράφος επηρεασμένος από την προσωπική του εμπειρία, αναζητά να παρουσιάσει την ένταση ενός ζευγαριού που ζει μέσω της σωματικής αναπηρίας του ενός συντρόφου και τις συναισθηματικές και ψυχολογικές δοκιμασίες που συνδέονται με αυτό. Πρόκειται για μία ιστορία αγάπης, υποστήριξης, ταλαιπωρίας, απογοήτευσης και σεβασμού. Η χορογραφία αυτή επεκτείνεται πέρα από την πολυπλοκότητα των δύο ανθρώπων σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο σύστημα διαμοιρασμού δύναμης, αδυναμίας και στήριξης. Η χορογραφία έχει ως στόχο να εξετάσει και να παρουσιάσει τη συναισθηματική προοπτική των δύο συντρόφων.

Ο Αλέξανδρος Μιχαήλ ξεκίνησε την επίσημη εκπαίδευση του στο School of Toronto Dance Theatre, όπου γνώρισε την τεχνική της Martha Graham.  Όταν ήταν ακόμα φοιτητής ο κος Μιχαήλ ξεκίνησε την καριέρα του χορεύοντας με τους καλύτερους χορογράφους του Καναδά όπως τον David Earle, Daryll Hoskins και την Patricia Beaty.  Το 1997, ο Αλέξανδρος μετακόμισε στην Νέα Υόρκη για φοίτηση στην πασίγνωστη σχολή Martha Graham School of Contemporary Danceμε πλήρες υποτροφία. Πολύ σύντομα έγινε δεκτός στο Martha Graham Ensemble ως κύριος χορευτής και περιόδευσε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. O κος Μιχαήλ χόρεψε με τη Λία Χαράκη, τον Χριστόδουλο Παναγιώτου, την Ομάδα Πέντε, την Αλεξάνδρα Waierstall και πολλούς άλλους. Από το 2008 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.  Ο κος Μιχαήλ κατέχει μεταπτυχιακό πρόγραμμα Dance Science από το Πανεπιστήμιο του Wolverhampton.

Striptease

Pere Faura-Ισπανία.

21:30 (40’) Πολυχώρος Συνεργείο.

 

 www.perefaura.com

Ιδέα και σκηνοθεσία: Pere Faura

Ερμηνευτές: Pere Faura και Demi Moore

Βίντεο: Pere Faura

Μουσική: Carlos Jobim και Annie Lenox, μίξη: Ivo Bol

Φωτισμοί: Paul Schimmel και Pere Faura

Τεχνική υποστήριξη: Sergio Roca Saiz

Απόσπασμα κειμένου από: – “Undressing the First Amendment and Corsetting the Striptease Dancer” by Judith Lynne Hanna

– “Striptease. The Art of Spectacle and Transgression” by Dahlia Schweitzer

– “Narrative Striptease in the Nightclub Era” by Ben Urish

Δραματουργία: Jeroen Fabius

Προγραμματισμός περιοδείας: Sandra Casals

Διαχείριση παραγωγής: Iva Horvat

Παραγωγή: Frascati Theater, Amsterdam

Φωτογραφία: Rafael Gavalle

 

Το “Striptease είναι ένα striptease στο θέατρο και στο βλέμμα του. Ένα striptease, μια παράσταση και μια σύσκεψη, η οποία, χιουμοριστικά και ειρωνικά, συγκρίνει το θεατρικό γεγονός με την τέχνη της έκδυσης.

Τι περιμένουμε να δούμε όταν πάμε στο θέατρο; Και όταν πάμε να δούμε ένα striptease; Και όταν πάμε να δούμε μια θεατρική παράσταση που ονομάζεται “striptease”;

Το “Striptease μιλάει για αυτές τις προσδοκίες: για το μηχανισμό της επιθυμίας στις δύο αυτές συμβάσεις, για τη σχέση αποπλάνησης μεταξύ performer και θεατή. Ενός θεατή του οποίου το βλέμμα καταλήγει να είναι ο κύριος πρωταγωνιστής αυτού του striptease.

 

Ο Pere Faura αποφοίτησε από το School for New Dance Development του Amsterdam (SNDO) το 2006, η διπλωματική του εργασία βραβεύτηκε με το ITS Festival Award και είχε επιλεγεί για το dansclick tour στην Ολλανδία. Την ίδια χρονιά έγινε μόνιμος χορογράφος στο Frascati Theatre του Amsterdam, όπου δημιούργησε τα περισσότερα από τα πρώτα του έργα και τα παρουσίασε διεθνώς. Το 2009 έλαβε το σημαντικό βραβείο Charlotte Kohler.

Μετά το MA του στην Χορογραφία το 2011, επέστρεψε στη Βαρκελώνη όπου συνέχισε να αναπτύσσει τη δουλειά του σε διαφορετικά κέντρα τέχνης στην πόλη, καθώς και να συνεργάζεται με άλλους καλλιτέχνες όπως οι Iñaki Alvarez, Joan Escofet, Aggtelek και Desilence Studio. Η δουλειά του Pere Faura βασίζεται στην οικειοποίηση στοιχείων της pop κουλτούρας όπως το striptease, η disco, τα musicals ή το πορνό, με σκοπό να τα μετατρέψει σε μια νέα διεπιστημονική χορογραφία η οποία συνδυάζει όλα τα στοιχεία της θεατρικής σύμβασης.

Εκτός από τη δουλειά του σα δημιουργός, ασχολείται επίσης και με τον προγραμματισμό νέων πλαισίων καλλιτεχνικής έκθεσης σα μέλος της κολλεκτίβα ARTAS (artistas asociados a La Poderosa) και σαν ιδρυτικό μέλος του G.R.U.A. (Grup de Recerca d’Universos Artístics).

 

 

09/10/2016 

Πρώτη του Χρόνου

Μέρος Β’ – ΠΑΥΣΗ

Περφόρμανς μεγάλης διάρκειας

Δημήτρης Χειμώνας-Κύπρος

15:00-23:00. Ελεύθερη είσοδος.

 

 H Πρώτη του Χρόνου, ΜΕΡΟΣ Α’ – ΓΙΟΡΤΗ θα παρουσιαστεί στις 6, 7 και 8 του Οκτώβρη (20:00) ως μέρος του The Yard Residency, στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, Λεμεσός.

Σύλληψη/Σκηνοθεσία/Ερμηνεία: Δημήτρης Χειμώνας

 

Εάν η πράξη της δημιουργίας είναι μια απόπειρα για την αθανασία, τότε η κάθε επέτειος που γιορτάζουμε είναι η επανάληψη της αποτυχίας μας να τη φτάσουμε. Έτσι η κάθε γιορτή δεν είναι δημιουργία, αλλά το αντιθετό της- μια άντι-δημιουργία. Γιορτάζουμε τη θνησιμότητα, αναθεωρούμε το παρελθόν και προβάλλουμε στο μέλλον.

Η «Πρώτη του Χρόνου» είναι μια συλλογική αντι-δημιουργία. To έργο θα δομήσει την πραγματική στιγμή μεταξύ του τώρα και του τώρα. Τη συνεχή στιγμή μετάβασης.

Ο περφόρμερ θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ηρώων στις 15:00 και θα κινείται μέσα στην πόλη με τα πόδια. Τελικός προορισμός το “Σουσάμι” στις 23:00.

Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε από κοντά τον καλλιτέχνη μπορείτε να εντοπίσετε την τοποθεσία στην οποία βρίσκετε μέσα από την σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook (Open House International Festival) ή το λογαριασμό της Στέγης στο Instagram (dancehouselemesos). Μπορείτε επίσης να συμμετέχετε μέσω Instagram χρησιμοποιώντας το#postthepause

Ο Δημήτρης Χειμώνας είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και performance artist. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή East15 του Λονδίνου, όπου ζει και εργάζεται. Τα θεατρικά έργα που σκηνοθέτησε ταξίδεψαν σε από το φεστιβάλ Edinburgh Fringe σε θέατρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νέα Υόρκη. Έλαβε μέρος στο As One, τη μεγαλύτερη έκθεσης περφόρμανς στην Ευρώπη, με το έργο BIRTHDAY σε επιμέλεια της Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Serge Le Borgne και Paula Garcia.

 

 

 

WOMANhouse

HIMHERANDIT Productions- Δανία.

20:30 (50’) Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ.

*Η παράσταση περιέχει γυμνό και είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 18 ετών.

 

 www.himherandit.com

Trailer: https://youtu.be/hxbEWAALWaY

Xορογράφος/σκηνοθέτης: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Ερμηνευτές: Danni Garcia Mariblanca, Hilde Sandvold, Sofia Karlsson, Ida Frost

Κουστούμια: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Κομμώσεις και σκηνικά: Michael Cornege

Φωτισμοί: Peer Mariboe

Τεχνικός περιοδείας: Jeppe Corht

Δημιουργικοί συμβούλοι: Noelia Mora Solvez, Jeppe Nilsen

Υποστήριξη:

BORA BORA – dans og visuelt teater, Aarhus, Denmark

Danseværket, Aarhus, Denmark

Statens Kunstråd (The Danish Arts Council)

Aarhus Kommune (Aarhus Arts Council)

Φωτογραφία: Allan Hoegholm

 

Το “womanhouse” παρακολουθεί τη μετάβαση τεσσάρων δυναμικών, αθλητικών γυναικών σε άνδρες. Δρώντας σαν τυπικοί μάγκες – με μούσια κλπ – προκαλούν καυγάδες και φρενίτιδα. Αμφισβητώντας την αρρενωπότητα σε θηλυκά σώματα, αποσυνθέτουν στερεότυπα γύρω από το τι είναι ένας άνδρας – και γύρω από το τι μπορούν να κάνουν γυναικεία σώματα. Τρυφερή, επιθετική, ερωτική, θολή – αυτή η παράσταση ξεπερνά όλες τις διαχωριστικές γραμμές.

 

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου είναι χορογράφος, σκηνοθέτης και performance/live artist. Από το 2003, έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις του σε θέατρα, γκαλερί και φεστιβάλ στην Ευρώπη και την Ασία. Αρχικά σπούδασε χορό και performance στο Trinity Laban Conservatoire στο Λονδίνο, από όπου και αποφοίτησε το 2003. Μετά την αποφοίτησή του ο Ανδρέας δούλεψε και συνεργάστηκε με ομάδες και καλλιτέχνες όπως οι: Kitt Johnsons X-act, punchdrunk Theatrical Experiences, Αθηνά Βάχλα σε συνεργασία με τους Candoco Dance Company και Uniform.  

Στις αρχές του 2003 ο Ανδρέας ίδρυσε το himherandit.productions. Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιάσει ένα ευρύ φάσμα χοροθεατρικών και site specific performance installations ανά την Ευρώπη.

Ο Ανδρέας ήταν επικεφαλής του Contemporary Dance Division στο Klassiski Listdansskolinn, στο Reykjavik, Ισλανδία κατά την περίοδο 2006 – 2009 και έχει διδάξει στα Laban, The Place και Iceland’s Academy of the Arts. Ήταν επικεφαλής του Χορού στο Performers House, στη Δανία μεταξύ 2010 και 2013.

 

 

Happiness

Μιλένα Ugren Κούλας- Κύπρος

22:00 (15’) Σουσάμι. Ελεύθερη είσοδος.

ugrenkoulas.com

Trailer: https://youtu.be/Al2nUujlWTE

Χορογράφος/χορεύτρια: Μιλένα Ugren Κούλας

Μουσική: Γιώργος Κούλας

Φωτογραφία: Παύλος Βρυωνίδης

Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού του Κύπρου

 

Η χορογράφος-σε συνεργασία με το μουσικό Γιώργο Κούλα-συνεχίζει την έρευνα της που αφορά στην παρουσίαση του ‘Happiness’ σε διάφορους δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη:

“Η ευτυχία είναι το τέλος και ο σκοπός της ανθρώπινης ύπαρξης . 

Η ευτυχία δεν είναι απόλαυση αλλά ούτε και αρετή.

Η ευτυχία είναι η άσκηση της αρετής. 

Η ευτυχία κερδίζετε παρά μόνο στο τέλος της ζωής κάποιου.

Άρα είναι στόχος και όχι μια προσωρινή κατάσταση.”

Οι παρουσιάσεις του έργου της φιλοξενούμενης χορογράφου της Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού Μιλένα Ugren Κούλας, εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος καλλιτεχνικής ανάπτυξης Moving The New.

 

Η χορεύτρια/χορογράφος Μιλένα Ugren Κούλας και ο μουσικός Γιώργος Κούλας συνεργάζονται για τα τελευταία 11 χρόνια. Αποφοίτησαν και οι δύο από το Codarts στην  Ολλανδια. Έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους σε διάφορα φεστιβάλ στην Κύπρο και εξωτερικό (Κροατία, Τσεχία, Πολωνία, Ιταλία, Ελλάδα, Σουηδία, Γερμανία, Γαλλία, Σερβία, Λουξεμβούργο, Ισπανία).

Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού του Κύπρου

 

Αμέσως μετά: πάρτυ λήξης στο ‘Σουσάμι’

 

4-8/10/2016 

Εργαστήρι στη δραματουργία του χορού και τη δημιουργική διαδικασία.

Καθοδηγητής: Guy Cools

10:00-14:00, Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού

Το εργαστήρι θα προσφέρει στους συμμετεχοντες πρακτικά εργαλεία και ασκήσεις για συλλογισμό και αξιολόγηση, έτσι ώστε τελικά να μετατρέψουν και εξελίξουν τη δημιουργική τους διαδικασία.

Φωτογραφία: Luc Senecal

 

 

Πληροφορίες και κρατήσεις:

25340618 / 99517910

www.dancehouse.com.cy

e-mail: info@dancehouselemesos.com

Facebook:

1. Dance House Lemesos

2. Open House International Festival

Μέγας χορηγός: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου

Χορηγοί: Ευρωπαϊκό δίκτυο Aerowaves, Δήμος Λεμεσού

Χορηγός επικοινωνίας: Περιοδικό Time Out

Συνεργάτες:

European Dancehouse Network

Ευρωπαϊκό δίκτυο Aerowaves



Εισητήρια:

Παρασκευή (07/10):

€10 (€8*)

Σάββατο (08/10):

€10 (€8*) για τις παραστάσεις “the more you dance the more you get” και “Complex Foreverafter”

€10 (€8*) για την παράσταση “Striptease”

€15 (€12*) για όλη την ημέρα

Κυριακή  (09/10):

€10 (€8*) – περιλαμβάνει ένα ποτό δωρεάν στο πάρτυ λήξης, στο “Σουσάμι”

Κάρτα φεστιβάλ – όλες οι παραστάσεις: €30 (€20*)

*μειωμένο για μαθητές, φοιτητές και επαγγελματίες χορού (απαραίτητη η επίδειξη/παρουσίαση ταυτότητας)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ