Σχολείο να πας εσύ, κύριος

Να θέλει το viral να κρυφτεί και ο αρχιεπίσκοπος να μην το αφήνει.

 


Article featured image
Article featured image

Είναι να μην τον καλέσουν σε εκπομπή, να μην τον ζητήσουν για συνέντευξη. Πρόκειται για το απόλυτο click bait, αφού δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο περίπτωση να μην πει κάτι που θα προσβάλει ή θα ξεσηκώσει μία μερίδα του ακόμα-έχουμε-τα-μυαλά-μας-κόσμου.

Ξουτ πετάγεται λοιπόν ο προκαθήμενος χθες στης Κενεβέζου την εκπομπή και την αμολάει και πάλι. Κι επειδή ποτέ δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις πρωτοτυπίες του, αυτή τη φορά μας ενημέρωσε πως η  ομοφυλοφιλία μπορεί να καταπολεμηθεί [στα όπλα αδελφές μου, στα όπλα] αν το εκπαιδευτικό σύστημα, λέει, είναι ορθά δομημένο.

Κι επειδή ο Αρτσμπίσοπ μας είναι άνθρωπος που δεν μένει στα λόγια αλλά στις πράξεις, μας ενημέρωσε κιόλας πως θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Κι αφού, μάλλον, τα δημόσια σχολεία δεν την κάνουν καλά την δουλειά [αυτήν με που έχει ως στόχο να καταπολεμήσει την ομοφυλοφιλία καλέ!], είπε να επεκτείνει τα μπίζνες του και στην εκπαίδευση.

Αποκαλυπτικότατος όπως πάντα, ενημέρωσε το κοινό πως το ‘χει στα πλάνα του να οικοδομήσει εκπαιδευτικά ιδρύματα όπου και θα γαλουχούνται φυσιολογικοί άνθρωποι -όχι απ’ τους άλλους τους αφύσικους- έτσι ώστε να καλλιεργείται η ορθή κατεύθυνση στα παιδιά του τόπου μας. Απ’ αυτά τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και λύκεια θα έχουμε να αναμένουμε απόφοιτους παραδείγματα προς μίμηση, είπε, για την κοινωνία. Τώρα ποιοι θα μπαίνουν και πως θα βγαίνουν απ’ τα σχολεία αυτά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, ο συγκεκριμένος δεν τοποθετήθηκε.

Κι επειδή, όπως πάντα, φαίνεται να μπλέκουμε τις βούτσες με τις *ούτσες σ’ αυτό τον τόπο, ας υπενθυμίσουμε τα δύο μοντέλα του κοσμικού κράτους που, τελευταία φορά που το τσεκάραμε τουλάχιστον, μας αφορούν:

- Το πρώτο μοντέλο αφορά σε χώρες που ακολουθούν ένα αυστηρό διαχωρισμό μεταξύ κράτους και θρησκείας, πράγμα που σημαίνει πως δεν ανακατεύεται ο ένας στις δουλειές του άλλου.

- Το δεύτερο μοντέλο αφορά σε διαχωρισμό μεταξύ των θεσμών. Με λίγα λόγια, η χώρα σου δεν έχει μία επίσημη θρησκεία αλλά συμπεριλαμβάνει τους εκπροσώπους των διαφόρων θρησκειών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Πίσω στο νησάκι μας, την ιδιόμορφη αυτή περίπτωση της Μεσογείου, στην θεωρία τουλάχιστον, λέμε πως είμαστε κράτος κοσμικό. Παρόλα αυτά, στο νησάκι αυτό, είναι να μην πει «ΠΠΠΑ» ο αρχιεπίσκοπος. Αυτό θα γίνει αμέσως θέμα στις ειδήσεις. Κι αυτό αφορά απ’ το κυπριακό, μέχρι την οικονομία και την εκπαίδευση, μέχρι και το βρακί που θα φορέσουμε. Μην τα ξαναλέμε πως στο κοσμικό κράτος-νησάκι μας η πρωινή προσευχή είναι must στα δημόσια σχολεία στις 7:45 κάθε πρωί, ο αγιασμός επίσης, οι επισκέψεις σε εκκλησίες και, όπως ενημερωθήκαμε πρόσφατα, τα προσκυνήματα λειψάνων. Μην τα ξαναλέμε. Απ’ τα δύο μοντελάκια κοσμικών κρατών που αναφέρονται πιο πάνω, δεν ξέρουμε αν είναι ξεκάθαρο σε ποιο ανταποκρίνεται το νησάκι μας. Η εκκλησιά μια χαρά αναμειγνύεται στα του κράτους, δόξα τω θεώ.

Το καινούριο παραλήρημα του αρχιεπισκόπου και, βεβαίως-βεβαίως η ανακοίνωση ότι θα οικοδομήσει και σχολεία για να «φτιάξει» αυτή την «αφύσικη» κοινωνία, δεν θα μπορούσε παρά να συμπεριληφθεί στον μακρύ κατάλογο της ρητορικής μίσους που ξεχειλίζει άλλωστε απ’ το μικρό μας νησάκι.

Κι επειδή είναι φρέσκος ο νόμος που ψηφίστηκε απ’ τους βουλευτές του κοσμικού μας κράτους να υπενθυμίσουμε πως η εν λόγω ρητορική υποτίθεται θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης ή/και πρόστιμο μέχρι 10 χιλιάδων ευρώ.

Με το καλό να τελειώσουν τα σχολεία του αρχιεπισκόπου, αυτά που θα βγάζουν φυσιολογικούς ανθρώπους στην κοινωνία, και να βάλει μπρος να φτιάξει και δικαστήρια. 

 

Ακολουθούν οι μη-λογικές δηλώσεις του αρτσμπίσοπ: 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ