Μια γιορτή των αστεριών στο θέατρο Ριάλτο

Οδεύοντας προς τα εικοσιπέντε χρόνια λειτουργίας της ως ένα από τα μεγαλύτερα χορωδιακά σωματεία στην Κύπρο, η Πολιτιστική Κίνηση ΕΠΙΛΟΓΗ κλείνει τη φετινή χρονιά με τη μουσικοθεατρική παράσταση «ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ».

 


Article featured image
Article featured image

Τρεις τραγουδιστές, 70αμελής παιδική χορωδία, 11αμελής ορχήστρα, και 5αμελής θίασος  θα παρουσιάσουν μια παραμυθένια συναυλία, με θέατρο και τραγούδια.

Τραγούδια για παιδιά. Για τα παιδιά που μεγάλωσαν και για τα παιδιά που έμειναν για πάντα στις ηλικίες εκείνες των παραμυθιών.  Τραγούδια παραμύθια που ανοίγουν την πόρτα ενός κόσμου άλλου, ξεχασμένου, μαγικού αλλά τόσο μα τόσο γοητευτικού. Ο κόσμος του παραμυθιού.

Mια σύγχρονη, μίνιμαλ - αλλά πασπαλισμένη ελαφρώς με χρυσόσκονη και φως- σκηνική σύνθεση η οποία έχει σαν στόχο να δημιουργήσει μια αίσθηση γιορτής από την είσοδο του θεάτρου μέχρι και το τέλος της.

Μια γιορτή γεμάτη τραγούδια-παραμύθια για όλους και όλες υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της μαέστρου Αγγελίνας Νικολαΐδου σε εναρμονίσεις και ενορχηστρώσεις του Χρίστου Σταυρινίδη και σκηνοθεσία του Οδυσσέα Ιωάννου Κωνσταντίνου.

Τους βασικούς ρόλους ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί-τραγουδιστές από την Ελλάδα, Θοδωρής Βουτσικάκης και Μαρίνα Σάττι, η οποία θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο.

 



 

Η ιστορία: 

Σε μια μυστήρια – οριακά Tim-Burton-ική αλλά φωτεινή- χώρα, ένας πρίγκηπας (Θοδωρής Βουτσικάκης), έχει δυστυχήσει και ένα δέντρο έχει βλαστήσει στη θέση της καρδιάς του. Διοργανώνει μια γιορτή να βρει αυτόν που θα του πει μια ιστορία για να του γιατρέψει την καρδιά. Πολλοί περνάνε, πολλές ιστορίες λένε, Γάλλοι κλόουν, νεράιδες που έχουν χάσει τις μαγικές τους ικανότητες, ξωτικά που δεν ξέρουν καμία ιστορία, ζωγράφοι με εμμονή στα πορτρέτα, μουσικοί με αόρατα όργανα, και άλλοι. Μόνιμοι θεατές της γιορτής μια παιδική χορωδία 70 παιδιών συνοδοί της διάθεσης και της ψυχής του ήρωα, ο οποίος προσπαθεί ο ίδιος με όσα τραγούδια σαν παραμύθια ξέρει να τους εξηγήσει πώς λέγονται οι ιστορίες. Στο τέλος,  μόνο το παραμύθι απ΄ τη φωνή της αγαπημένης  του (Μαρίνα Σάττι) θα τον γιατρέψει, όπου θα ξεσπάσει και η πραγματική γιορτή αλλά και το φινάλε της ιστορίας.

 



Συντελεστές: 

Παραγωγή: Πολιτιστική Κίνηση Επιλογή

Γενική καλλιτεχνική εποπτεία / Μαέστρος: Αγγελίνα Νικολαΐδου

Ερμηνεία: Θοδωρής Βουτσικάκης , Μαρίνα Σάττι, Πάρης Παράσχος

Εναρμονίσεις/Ενορχηστρώσεις: Χρίστος Σταυρινίδης

Σκηνοθετική επιμέλεια/ Δραματουργία/Φωτισμοί: Οδυσσέας Ιωάννου Κωνσταντίνου

Θίασος:  Μαρία Αλεξάνδρου, Μαρία Χριστοδούλου, Άντρεα Ευαγγέλου, Μάριος Κολώνιας

Κατασκευές: Αντρέας Ιακώβου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σαββίνα Γεωργίου

Γραφιστικά: Σταυριάνα Νόρα Προδρόμου

Μακιγιάζ: Κατερίνα Αχιλλέως

Ορχήστρα: Γιώργος Χατζηγεωργίου (α' βιολί), Αντρέας Κελίρης (βιόλα), Ευγενία Καραπατάκη (βιολοντσέλο), Κωνσταντίνος Μακαρίτης (φλάουτο), Άννα Παίδιου (όμποε), Ηρώ Μιχαήλ (κλαρίνο), Ανδρέας Χριστοδούλου (μαντολίνο- β' βιολί), Χρίστος Σταυρινιδης (κιθάρα), Κώστας Χαλλούμας (κοντραμπάσο), Λένος Ρούσος (κρουστά), Μάριος Τούμπας (πιάνο)

 



Μέρος των καθαρών εσόδων θα διατεθούν για το Ταμείο Ευημερίας Παιδιού.

 



 

Θέατρο Ριάλτο, 3 Δεκεμβρίου 2016 (18:00, απογευματινή) και 4 Δεκεμβρίου 2016, (20:30, βραδινή)

Πληροφορίες / Κρατήσεις 77 77 77 45

Εισιτήρια:  €12 / €7

E-tickets: www.rialto.com.cy

Συνδεθείτε με την Επιλογή στο Facebook

Διοργανωτής: Πολιτιστική Κίνηση ΕΠΙΛΟΓΗ

Συνδιοργανωτές: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ και ΚΑΝΑΛΙ 6

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ