Βάζουμε φραγμό στην ανεργία των νέων

Ζούμε σε μία χώρα που τα σημάδια της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης και λιτότητας παραμένουν εμφανή σε όλα τα φάσματα της καθημερινότητάς μας.

 


Article featured image
Article featured image

Γράφει η Ραφαέλλα Σταυρινού - Μέλος εθελοντών δημοσιογράφων ΟΝΕΚ



Δυστυχώς, το ποσοστό ανεργίας στην κυπριακή κοινωνία εξακολουθεί να είναι υψηλό και να αποκαρδιώνει τους νέους που βρίσκονται στο επίκεντρο της οικοδόμησης ενός καλύτερου μέλλοντος.

Ο οικονομικός αποκλεισμός των νέων από την κοινωνία, η μετανάστευση και η υποαπασχόληση είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι της γενιάς μας.

Εγώ, εσύ, όλοι μας, θέλουμε να πιστεύουμε σε ένα μέλλον ευμάρειας, ευτυχίας και επιτυχίας, σε ένα μέλλον όπου θα δίνεται χώρος στους νέους για να προσφέρουν στο σύνολο, να συμβάλουν δημιουργικά στη διαμόρφωση μιας ποιοτικής ζωής των ιδίων, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας.

ΕΣΥ μπορείς να εντοπίσεις τα προβλήματα και να προτείνεις λύσεις! Κανένας άλλος, μονάχα εσύ που ξέρεις τι πάει να πει αποκλεισμός των νέων από την απασχόληση, που γνωρίζεις τις στρεβλώσεις που προκύπτουν από την λάθος επαγγελματική καθοδήγηση των νέων και είσαι αποφασισμένος να καταπολεμήσεις τις διακρίσεις και την εκμετάλλευση που μπορούν να προκύψουν στο τομέα της απασχόλησης. Μονάχα εσύ - ο σκεπτόμενος νέος, που όχι απλά ελπίζει, αλλά επιδιώκει μια καλύτερη Κύπρο!

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου πρέπει να είσαι κι εσύ στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στην Β’ Εθνική Σύνοδο Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου για να συμμετέχεις στο εργαστήρι «Αποκλεισμός ή Πρόσβαση: Φραγμός στην ανεργία των νέων» να μοιραστείς τις σκέψεις σου με άλλους νέους και να προτείνεις τρόπους μείωσης της ανεργίας.

Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή εδώ και για επιπλέον πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ