Υπεραθλητές θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν την κορυφή του Ολύμπου στην Κύπρο

Ποιος θα κατακτήσει φέτος την κορυφή του Ολύμπου;

 


Article featured image
Article featured image

Ένας αγώνας υπέρ-αντοχής 108.9 χλμ, που θα διαρκέσει πέραν των έξι ωρών, για τους αθλητές που θα τερματίσουν πρώτοι, ενώ για μερικούς μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 10 ώρες.

Το «O3 Olympus Man Triathlon», διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Bikin’ Cyprus Events και ακολουθεί τα πρότυπα των αγώνων «Ironman», θέλοντας να δοκιμάσει τις αντοχές των συμμετεχόντων σε κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο, με συμμετέχοντες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Οι αθλητές ξεκινούν από το επίπεδο της θάλασσας και φτάνουν σε υψόμετρο 1.952μ, στην κορυφή του Ολύμπου.


Η συνολική υψομετρική διαφορά είναι 3.000 μέτρα, ενώ το τελευταίο κομμάτι, που καλύπτεται με τρέξιμο, είναι μήκους 21χλμ με ανάβαση 350μ.


Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και ξεκινάει στις 6:30πμ με κολύμβηση 1.9χλμ στα Δημοτικά Μπάνια, στην Πάφο, ενώ ακολουθεί ποδηλατική διαδρομή 86χλμ μέχρι την Πλατεία Τροόδους, μέσω Νικόκλειας, Αγίου Νικολάου, Πλατρών, Φοινιού και Προδρόμου.

Απ’ εκεί οι υπέρ-αθλητές θα ανέβουν στην κορυφή του Ολύμπου μέσω των κυκλικών μονοπατιών «Αταλάντη» και «Άρτεμις». Ο τελευταίος τριαθλητής πρέπει να τερματίσει έως τις 17:00μμ.

«Δίχως αμφιβολία μιλάμε για μια από τις πιο απαιτητικές διαδρομές ‘Half Ironman Distance’ στον κόσμο, γεγονός που αυξάνει τις απαιτήσεις εκ μέρους των διοργανωτών, καθώς καλούμαστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, αλλά και την τήρηση των χρονικών ορίων, ώστε άπαντες να τερματίσουν υπό το φως της ημέρας» εξηγεί o Σάββας Αναστασίου της Bikin’ Cyprus Events, η οποία εμπνεύστηκε και διοργανώνει αυτό τον απαιτητικό αγώνα.

Για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση αλλά και πρώτοι βοηθοί σε αρκετά σημεία της διαδρομής.

 



*Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα και τη διαδρομή στο www.cyclingcy.com.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ