Κατάρρευση ή επιτυχία: Νέοι τρόποι για την αειφόρο ανάπτυξη στην Κύπρο

Αειφόρος ανάπτυξη. Μια από τις πιο πολυσυζητημένες φράσεις των τελευταίων χρόνων και αντικείμενο πολύωρων συζητήσεων μεταξύ πολιτικών κι οικολόγων.

 


Article featured image
Article featured image

Τι εννοούμε όμως με τον όρο; Ένας απλός και σύντομος ορισμός αναφέρει ότι η αειφόρος ανάπτυξη είναι η οικονομική ανάπτυξη που σχεδιάζεται και υλοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την προστασία και τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.

Για την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης χρειάζονται καινοτόμες ιδέες οι οποίες μπορούν να προκύψουν μετά από σχετική ενημέρωση των νέων κυρίως, σε περιβαλλοντικά θέματα και την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης του συνόλου. Η αειφορία σχετίζεται επίσης με την επιβίωση του περιβάλλοντος μακροπρόθεσμα κι όχι τη θυσία του χάριν της ανάπτυξης.

Η δική σου άποψη μπορεί να ενισχύσει τις υπάρχουσες ιδέες περί αειφορίας και να βελτιώσουν τόσο το βιωτικό επίπεδο της χώρας μας όσο και τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.

Έλα την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 4.30 μ.μ. στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία και λάβε μέρος στη 2η Εθνική Σύνοδο Νέων όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και το θέμα της αειφορίας. Φέρε μαζί σου τις ιδέες σου, η υλοποίηση των οποίων μπορεί να επιφέρει ένα διαφορετικό αύριο.



Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την αίτηση στον πιο κάτω σύνδεσμο:   https://goo.gl/h0u2tv

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.onek.org.cy / 22 402636



Γράφει η Χριστίνα Κάσια / Μέλος Ομάδας Εθελοντών Δημοσιογράφων ΟΝΕΚ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ