Επαναλειτούργησε το θέατρο Bataclan παραμονή της φονικής τρομοκρατικής επίθεσης

Ήταν 13 Νοεμβρίου 2015, όταν τρεις άντρες με Kalashnikov εισέβαλαν στο κατάμεστο θέατρο Bataclan στο Παρίσι και σκότωσαν 90 άτομα, ενώ τραυμάτισαν δεκάδες άλλους. Χρειάστηκαν 2,30 ώρες μέχρι οι αστυνομία να πάρει ξανά τον έλεγχο.

 


Article featured image
Article featured image

Μια βραδιά που σημάδεψε την Ευρώπη και στιγμάτισε το Παρίσι, αφού σε διάφορα σημεία της πόλης σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, τρομοκρατικές επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Ένα χρόνο μετά, παραμονή της 13ης Νοεμβρίου οι ιδιοκτήτες του θεάτρου αποφάσισαν πώς έπρεπε να προχωρήσουν σε επαναλειτουργία του Bataclan, ως μια συμβολική πράξη ενάντια σε όσους προσπαθούν να φιμώσουν την ελευθερία και να τρομοκρατήσουν την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Το SKY News, βρέθηκε έξω από το θέατρο Bataclan χθες το βράδυ 12 Νοεμβρίου, πραγματοποιώντας ζωντανή σύνδεση και μεταφέροντας το κλίμα που επικρατούσε καθ’ όλη τη διάρκεια.

 



Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του SKY News, όλη οι δρόμοι περιμετρικά του θεάτρου ήταν κλειστοί, ενώ μεγάλος αριθμός αστυνομικών φρουρούσε την περιοχή.  Για την πρώτη συναυλία, έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο, προσκλήθηκε ο Sting, ο οποίος συμφώνησε με τους διοργανωτές πώς όλα τα έσοδα για τη συναυλία, θα δοθούν σε κέντρα ψυχολογικής στήριξης ατόμων που βίωσαν παρόμοιες καταστάσεις και των οικογενειών τους.

 



Για την συναυλία εκδόθηκαν 150 εισιτήρια, τα οποία ξεπούλησαν στο πρώτο μισάωρο, ενώ ανάμεσα στους καλεσμένους οι ιδιοκτήτες του θεάτρου προσκάλεσαν συγγενείς θυμάτων, αλλά και άτομα τα οποία έζησαν τον εφιάλτη της ομηρίας.

 



Απέναντι από το Bataclan κόσμος είχε μαζευτεί φτιάχνοντας ένα μνημείο με κεριά και λουλούδια προς τιμήν όσων έφυγαν μέσα στο θέατρο.

Σήμερα ανήμερα της τραγικής επετείου, σε όλο το Παρίσι θα εγκαινιαστούν σημεία μνήμης για όσους έχασαν τη ζωή τους, εκεί όπου πέρυσι έγιναν οι επιθέσεις, από τον ίδιο τον Πρόεδρο της χώρας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ