OPEN DAY στην Ιδιωτική Σχολή ΦΟΡΟΥΜ

Την Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το «Open Day» της Ιδιωτικής Σχολής ΦΟΡΟΥΜ.

 


Article featured image
Article featured image

Κατά τη διάρκειά του, οι ενδιαφερόμενοι γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το καινοτόμο πρόγραμμα της Σχολής ΦΟΡΟΥΜ, η οποία αποτελεί το πρώτο, παγκύπρια, Σχολείο Αξιοποίησης Χαρισμάτων και Ανάπτυξης Νοημοσύνης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τη Διευθύντρια της Σχολής, κ. Αντιγόνη Τζιαπούρα, η οποία παρουσίασε τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της Σχολής και το καινοτόμο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Νοημοσύνης.

Παρουσιάζοντας τη βάση λειτουργίας της Σχολής σημείωσε ότι πρόκειται για εξατάξιο Γυμνάσιο/Λύκειο που προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα πρόσβασης σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας μέσω του αναγνωρισμένου απολυτηρίου του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και παράλληλα την πρόσβαση στα καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων χωρών του εξωτερικού.

 

Στην παρουσίαση δόθηκε έμφαση στα στοιχεία που αναδεικνύουν την υπεροχή της Σχολής ΦΟΡΟΥΜ, όπως είναι η ακαδημαϊκή ποιότητα, οι πολλαπλές επιλογές σπουδών, η έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και χαρισμάτων και η ατομική προσέγγιση με έμφαση στον συναισθηματικό τομέα. Αδιαμφισβήτητη απόδειξη της αποτελεσματικότητας του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Σχολής αποτελούν οι πολλές και συνεχείς διακρίσεις των μαθητών της σε παγκύπριους διαγωνισμούς.

Στη συνέχεια, ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής, Δρ. Σωκράτης Κτίστης, παρουσίασε τη φιλοσοφία και την ερευνητική βάση του «Προγράμματος Ανάπτυξης Νοημοσύνης». Ειδικότερα, ο κ. Κτίστης παρέθεσε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα συνύπαρξης τμημάτων μικτών και ομοίων ικανοτήτων. Σε όλα τα μαθήματα λειτουργούν τμήματα μικτών ικανοτήτων, εκτός στα Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά και Αγγλικά όπου λειτουργούν τμήματα ομοίων ικανοτήτων.

Επίσης, διασαφήνισε την υιοθέτηση της φιλοσοφίας της Ζώνης Επικείμενης Ανάπτυξης ως βασικής αρχής της λειτουργίας της Σχολής και διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίους στη Σχολή ΦΟΡΟΥΜ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην επαρκή κατάκτηση της Ελληνικής Γλώσσας. Καταλήγοντας ο κ. Κτίστης τόνισε τη σημασία του μαθήματος Ανάπτυξης Κριτικής Σκέψης, καθώς και των ψυχομετρικών τεστ που διενεργούνται για διάγνωση των ικανοτήτων κάθε μαθητή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση του Αθλητικού Τμήματος της Σχολής ΦΟΡΟΥΜ, του οποίου Διευθυντής είναι ο κ. Νεόφυτος Λάρκου, σε όσους γονείς ενδιαφέρονται για εισδοχή των παιδιών τους στο Αθλητικό Τμήμα.

Στην παρουσίαση αυτή επισημάνθηκε η ταυτόχρονη προσφορά ακαδημαϊκής και αθλητικής εκπαίδευσης σε ταλαντούχα παιδιά που φοιτούν στο Αθλητικό Τμήμα. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι αφενός η μεγιστοποίηση των ποδοσφαιρικών δυνατοτήτων των παιδιών και η καλλιέργεια αθλητικής και επαγγελματικής νοοτροπίας, και αφετέρου η δυνατότητα «δεύτερης καριέρας» μέσω της ακαδημαϊκής τους εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, στις εγκαταστάσεις της Σχολής διεξαγόταν Φιλανθρωπικό Πανηγύρι, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μέσα από μία πληθώρα δραστηριοτήτων,  να παίξουν διάφορα παιχνίδια και να ψυχαγωγηθούν, ενώ μουσικοί παραγωγοί του Ράδιο Πρώτο έδωσαν μία ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση με απευθείας μετάδοση από τις εγκαταστάσεις της Σχολής. Επίσης, προσφερόταν φαγητό και ποτό προς πώληση σε μικρούς και μεγάλους. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης έχουν δοθεί στον Σύνδεσμο Μωρά – Θαύματα, για στήριξη της Μονάδας εντατικής νοσηλείας Νεογνών και Προώρων του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ΄.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα της Ιδιωτικής Σχολής ΦΟΡΟΥΜ ή στο τηλέφωνο 22455800.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ