Καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο και από Τετάρτη… χιόνια

Ο Σιβηρικός αντικυκλώνας που επεκτείνεται μέχρι και την περιοχή μας και συντηρεί ένα ανατολικό ρεύμα αέρα το τελευταίο διάστημα, άρχισε να απομακρύνεται προς τα ανατολικά.

 


Article featured image
Article featured image

Την ίδια ώρα ο αζορικός αντικυκλώνας θα διεισδύσει από την Βορειοδυτική στην Κεντρική Ευρώπη και έτσι θα ευνοήσει την κάθοδο πολύ ψυχρών αέριων μαζών προς την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με σταδιακή επέκταση με σταδιακή επέκταση στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Χαμηλά βαρομετρικά θα προηγηθούν του ψύχους, αρχικά στα Βαλκάνια και αργότερα σε ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 bft.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21 έως 24 βαθμούς στα παράλια και στους 9 βαθμούς στην χιονίστρα. Παρόμοιος καιρός με σήμερα θα συνεχίσει μέχρι και την Κυριακή.

Τη Δευτέρα σταδιακά θα αρχίσουν να παρατηρούνται υψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο την Κυριακή και περαιτέρω μικρή άνοδο την Δευτέρα.

Από την Τρίτη το απόγευμα μέχρι και την Πέμπτη, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από χαμηλό βαρομετρικό ενώ αναμένεται να σημειωθούν παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Από την Τετάρτη τα βράδυ αναμένεται να αρχίσει χιονόπτωση στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, όπου μέχρι την Πέμπτη θα επεκταθούν και σε άλλες ορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση. Οι περισσότερες βροχές από αυτό το σύστημα αναμένονται στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά, γενικά όμως οι βροχές θα είναι πολύ αξιόλογες σε όλες τις περιοχές.

Η πιθανότητα βροχής φτάνει το 70% με ανοδική τάση.  



*Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ