Μη βγάλεις εισιτήρια για Αμερική, δεν καταργείται η βίζα

«Δεν θα χρειάζονται βίζα οι Κύπριοι για να μεταβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή είναι η είδηση που έπαιζε σε διάφορα sites εδώ και λίγες μέρες, τα οποία μάλιστα επικαλούνταν ανακοίνωση του State Department, και πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να την κοινοποιήσουν για να εκφράσουν τη χαρά τους.

Ναι, επειδή το βασικό πρόβλημα που είχαμε όλοι και δεν πεταγόμασταν κάθε τόσο Αμερική... ήταν η βίζα.

Πάντως, μετά τον σχετικό ντόρο που δημιουργήθηκε αλλά και τα κύματα ευφορίας που έφερε η υποτιθέμενη είδηση στις τάξεις των διάφορων travelers, η Αμερικανική Πρεσβεία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που κυριολεκτικά τους «έκοψε τα φτερά».

 

Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αμερικανικής Πρεσβείας:

Εκτενή δημοσιεύματα τα οποία κυκλοφόρησαν στον Τύπο, ανέφεραν ότι η Κύπρος έχει προστεθεί στο Πρόγραμμα Απαλλαγής Βίζας για ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες, γνωστό ως Visa Waiver Program.

Τα δημοσιεύματα αυτά είναι λανθασμένα. Αν και εξακολουθεί να σημειώνεται πρόοδος, η Κύπρος δεν έχει εκπληρώσει ακόμη όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα αυτό.

Οι Κύπριοι που επιθυμούν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να χρειάζονται βίζα. Για πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι προτρέπονται να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα Official U.S. Department of State Visa Appointment Service for Cyprus.

Για ακριβείς, έγκυρες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Απαλλαγής Βίζας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα U.S. Customs and Border Protection.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ