Το φετινό ημερολόγιο της Pirelli σπάει όλα τα κατεστημένα ομορφιάς

Έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο θρυλικά «καυτά» ημερολόγια, με την ετήσια έκδοση του κάθε φορά να παρουσιάζει όμορφα μοντέλα, σε σέξι και πολλά υποσχόμενες πόζες.


Article featured image
Article featured image

Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια οι υπεύθυνοι του ημερολογίου, φαίνεται να κάνουν σταδιακά μια αλλαγή στο ύφος του, παρουσιάζοντας μια δουλειά άκρως καλλιτεχνική, που ξεφεύγει από το πλαίσιο του απλού ημερολογίου με όμορφες γυναίκες.

Η φετινή έκδοση του 2017, αποτελεί μια «καταγγελία κατά της εμμονικής με το Photoshop κουλτούρας» και μια «κραυγή ενάντια την τρομοκρατία της τελειότητας». Το φετινό ημερολόγιο έχει στόχο να αναδείξει την προσωπικότητα, την ευαισθησία και τα κότσια του να είσαι ο εαυτός σου, εξηγεί ο Peter Lindbergh που υπογράφει την φωτογράφηση.

Ακολουθώντας τα πατήματα της Annie Leibovitz που επιμελήθηκε το ημερολόγιο του 2016 που αντί για γυμνά μοντέλα επέλεξε να παρουσιάσει «δυναμικές αλλά φυσικές γυναίκες που έχουν πετύχει κάτι», η νέα έκδοση επίσης περιλαμβάνει γυναίκες αρετουσάριστες σε πρόσωπο και σώμα.

 



Οι Helen Mirren, Kate Winslet, Uma Thurman, Nicole Kidman, Jessica Chastain, Penelope Cruz, Lupita Nyong'o, Charlotte Rampling, Rooney Mara, Julianne Moore, Alicia Vikander, Lea Seydoux, Robin Wright και Zhang Ziyi συγκαταλέγονται ανάμεσα στις διάσημες και επιδραστικές γυναίκες που πρωταγωνιστούν στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της έκδοσης του 2017.

Φετινή «guest» η Anastasia Ignatova, καθηγήτρια Πολιτικής Θεωρίας στο Moscow State University.  

 



Στο behind-the-scenes βίντεο, που παραδοσιακά κυκλοφορεί πάντα λίγο νωρίτερα μες στη χρονιά, οι πρωταγωνίστριες είχαν μιλήσει για πώς ένιωσαν να τις φωτογραφίζει ο Lindbergh. «Έμοιαζε με συνέντευξη αλλά με κάμερα» είχε πει η Uma Thurman, ενώ η Penelope Cruz είχε δηλώσει πως ήταν «σαν κάποιος να κοιτάζει μέσα μέσα στην ψυχή σου».

   



«Η αντίληψη της κοινωνίας περί τελειότητας είναι κάτι αδύνατον να επιτύχει κανείς» λέει ο Lindbergh.   

 


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ