Κι όμως, το όνομα Ανδρέας δεν είναι το πιο δημοφιλές στην Κύπρο

Μπορεί να έχεις έναν, δύο, τρεις ή και περισσότερους Ανδρέηδες στην οικογένειά σου που γιορτάζουν σήμερα, μπορεί στο γραφείο να έχεις πάρει μέχρι στιγμής μισό κιλό γλυκά από κόσμο που γιορτάζει, μπορεί τα μαζικά tag στο facebook σε κόσμο που έχει σήμερα (30 Νοεμβρίου) την ονομαστική του γιορτή να είναι ατέλειωτα... όσο ποτέ άλλοτε, μπορεί μεταξύ σοβαρού και αστείου να λέμε πως γιορτάζει η μισή Κύπρος, παρόλα αυτά όμως το όνομα Ανδρέας δεν είναι το πιο δημοφιλές στο νησί.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2011 πρώτο έρχεται το όνομα Μαρία με 39.883 καταγεγραμμένες Μαρίες, ενώ ακολουθεί ο Ανδρέας 36.682.

Φυσικά, από το 2011 μέχρι σήμερα ενδεχομένως να έχουν αυξομειωθεί τα νούμερα, ενώ είναι και οι 19.339 Ανδρούλες, που αν τις συνυπολογίσουμε, τότε το όνομα του πρωτόκλητου Αποστόλου, στο σύνολο γυναικών και ανδρών, κερδίζει πανηγυρικά την πρωτιά.

Όπως και να ‘χει, ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλες τις Ανδρούλες και τους Ανδρέηδες, αλλά και όλους όσοι επίσης γιορτάζουν σήμερα!

Πιο κάτω η λίστα με τα πιο δημοφιλή ονόματα στην Κύπρο, όπως δημοσιεύθηκε από τη στατιστική υπηρεσία πριν από μερικούς μήνες:

  

Η κεντρική φωτογραφία είναι τραβηγμένη έξω από το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ