Τελικά, πόσες υπηρεσίες θα βγάζουν οι συμβασιούχοι οπλίτες;

Τις τελευταίες μέρες, μετά και την παρουσίασή τους για την πρώτη εκπαίδευση, αναπτύχθηκε μια έντονη παραφιλολογία και προκλήθηκε μια αναστάτωση αναφορικά με τα καθήκοντα αλλά κυρίως τον αριθμό των υπηρεσιών που θα κληθούν να βγάζουν οι συμβασιούχοι οπλίτες με το που θα καταλήξουν στις μονάδες τους.


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με σωρεία παραπόνων που εξέφρασαν οι συμβασιούχοι, τους έχει λεχθεί σε ένα από τα Κέντρα Εκπαίδευσης ότι οι υπηρεσίες που θα βγάζουν κάθε μήνα θα είναι σταθερά οκτώ και ότι θα είναι αναγκασμένοι να υπηρετούν και την επόμενη μέρα μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι, αντί να παίρνουν απαλλαγή, όπως προνοεί η υπηρεσία στην περίπτωση των μόνιμων αξιωματικών.

Ανησυχία επίσης προκλήθηκε σε σχέση με τις υπηρεσίες που θα χρειαστεί να βγάζουν τα Σαββατοκύριακα και κατά πόσο θα τυγχάνουν και πάλι απαλλαγής.

Ο δημοσιογράφος του Sigmalive, Γιώργος Καυκαλιάς, επικοινώνησε με πηγές που έχουν άμεση σχέση και γνώση με το θέμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συμβασιούχοι οπλίτες δεν θα χρειαστεί να επιτελέσουν οτιδήποτε δεν υπάρχει γραπτώς πάνω στο Συμβόλαιο το οποίο έχουν υπογράψει.

Αυτό συνεπάγεται ότι ο αριθμός των υπηρεσιών που θα βγάζουν θα είναι από 4 μέχρι 8 κάθε μήνα, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες της μονάδας στην οποία θα τοποθετηθούν. Δεν υπάρχει ενιαίος και συγκεκριμένος αριθμός για όλους.

Σε σχέση τώρα με το ότι θα χρειαστεί να εργάζονται την ημέρα μετά την υπηρεσία τους μέχρι τις 14.00 αντί να παίρνουν απαλλαγή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ισχύει ακριβώς ότι ισχύει και για τις υπηρεσίες των μόνιμων αξιωματικών, πάντα όμως στο πλαίσιο της ευχέρειας της μονάδας στην οποία θα τοποθετηθεί ο κάθε συμβασιούχος οπλίτης.

Πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται επίσης, αριθμός οπλιτών να χρειαστεί να βγάλει και σκοπιές, περίπολα ή ό,τι άλλο ζητηθεί από την υπηρεσία, χωρίς αυτό και πάλι να περιλαμβάνει όλους τους συμβασιούχους οπλίτες.

Καθοριστικό ρόλο σε κάθε περίπτωση, θα διαδραματίζει η μονάδα στην οποία θα τοποθετηθεί ο κάθε οπλίτης, αλλά και οι ανάγκες αυτής.

Οι οπλίτες, όπως είναι γνωστό, έχουν κληθεί να συμπληρώσουν προτιμήσεις σε σχέση με τη φρουρά και τον τομέα που επιθυμούν να τοποθετηθούν. Ανάλογα με τα προσόντα, τα δεδομένα τους και τις ανάγκες στην κάθε επαρχία, θα γίνει μοριοδότηση και τοποθέτηση του κάθε συμβασιούχου οπλίτη σε συγκεκριμένη μονάδα με συγκεκριμένα καθήκοντα. Είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο, λόγω αναγκών, να μην ικανοποιηθούν στο έπακρο όλες οι προτιμήσεις, όλων των συμβασιούχων οπλιτών.


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ