«Δακρύζει» το άλογο στην εικόνα του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου στη Λεμεσό [εικόνες]

Το πρωί της περασμένης Κυριακής οι μοναχές αντίκρυσαν τα υγρά στίγματα στα μάτια του αλόγου, σε μια εικόνα που βρίσκεται έξω από την εκκλησία.

 


Article featured image
Article featured image

Ανάμεσα στα πολλά συνταρακτικά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες, κυρίως μετά και την αναπάντεχη εκλογή Trump, είναι και μια είδηση που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη μένοντας κάπως στα αζήτητα.

Συγκεκριμένα, διαβάζουμε στο proskynitis.blogspot.com.cy ότι το πρωί της περασμένης Κυριακής οι μοναχές στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου, αντίκρισαν με δέος την εικόνα του Αγίου Γεωργίου να δακρύζει. Δεν «δάκρυζε» όμως ο ίδιος ο Άγιος, αφού τα «δάκρυα» τρέχουν από τα μάτια του αλόγου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

Από τη μέρα εκείνη, πλήθη πιστών καταφθάνουν στην αυλή του Μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου για να προσκυνήσουν την εικόνα του σωτήρα Αγίου του νησιού, ο οποίος σύμφωνα με τον μύθο έσωσε την Κύπρο από την Πανούκλα, σκοτώνοντας τον δράκο που την έσπερνε και αποδεκάτιζε τα χωριά μας στο πέρασμά της.

Όπως και να ‘χει, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Ρεπόρτερ, σύμφωνα με τον υπεύθυνο θρησκευτικής διαφώτισης της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, κύριο Σταύρο Ολύμπιο, για το φαινόμενο έχει ενημερωθεί ο Μητροπολίτης Λεμεσού, ενώ δόθηκαν και οδηγίες προς διερεύνηση, με  εξειδικευμένες εξετάσεις στην εικόνα.

 



Πηγή φωτογραφιών: www.ix-andromeda.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ