Με σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει η εβδομάδα

Το χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει σήμερα Τετάρτη τα Βαλκάνια, και επεκτείνεται μέχρι τη Βόρεια Αφρική θα έχει βορειοανατολική πορεία και θα φέρει σκόνη και θερμές αέριες μάζες στην περιοχή μας.

 


Article featured image
Article featured image

Στη βορειοδυτική Ελλάδα αναμένονται πολύ ακραία καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες. Ο καιρός στην Κύπρο θα είναι κυρίως αίθριος με τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή άνοδο. Αναμένεται σκόνη από το βράδυ.

Την Πέμπτη θα μας επηρεάσει σκόνη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, αγγίζοντας μέχρι και 6 βαθμούς κελσίου, περισσότερο από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Παρασκευή η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή πτώση, αλλά η σκόνη συνεχίζει να αιωρείται στην ατμόσφαιρα.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, παραμένοντας όμως πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή. Αρχικά το Σάββατο πιθανόν να υπάρχει λίγη σκόνη, η όποια σύντομα όμως καθαρίζει.

Δυστυχώς μέχρι και τις 15 του μήνα δεν φαίνονται βροχές, αφού τα χαμηλά συστήματα έρχονται μέχρι την Ελλάδα και κινούνται βορειοανατολικά λόγω της αντίστασης που βρίσκουν από τις υψηλές πιέσεις και θερμές αέριες μάζες της Μέσης Ανατολής.



*Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ