Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Τρόοδος [εικόνες]

Με χιόνια μπήκε ο πρώτος μήνας του χειμώνα. Το χαμηλό σύστημα κακοκαιρίας έχει βαθύνει περισσότερο, όπως αναμενόταν, λόγω των πιο ζεστών θαλάσσιων νερών που υπάρχουν στην περιοχή μας.

 


Article featured image
Article featured image

Η επιδείνωση του καιρού συνεχίζεται, ενώ η πρώτη χιονόπτωση έχει ήδη αρχίσει στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Μέχρι το απόγευμα τα χιόνια αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλες ορεινές περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1500.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3-4 bft, ενώ στα υψηλότερα ορεινά και τα παράλια ισχυροί 5 bft με ριπές των 6 bft.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και 3 βαθμούς στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση, αλλά οι τοπικές βροχές, τα χιόνια στα ορεινά και οι μεμονωμένες καταιγίδες θα συνεχίζουν. Στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

 



Αύριο θα σημειωθούν ακόμα λίγες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά το πρωί, σύντομα όμως ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος.

Την περιοχή θα επηρεάζει πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα 4 έως 6 bft με τις ριπές να φτάνουν στα υψηλότερα ορεινά και στα παράλια τα 7-8 bft και πολύ τοπικά ίσως να φτάσουν και τα 9 bft. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν λίγες τοπικές βροχές.

 

*Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ