Ξεκίνησε το 4ο Nicosia Pop-up Festival 2016

Εμπνευσμένο από τα Pop-up shops, τα καταστήματα  δηλαδή που ανοίγουν προσωρινά για μικρό χρονικό διάστημα σε εμπορικές οδούς, εκθέτοντας τα προϊόντα προς πώληση και παράλληλα φιλοξενούν πολιτιστικά δρώμενα, προκαλώντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών, το Pop-up Festival 2016 επιδιώκει την τόνωση και την αναζωογόνηση της Λεωφόρο Μακαρίου.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Δήμος Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, διοργανώνουν για ακόμα μια χρονιά το δημοφιλές Nicosia Pop-up Festival. Το τέταρτο κατά σειρά Pop-up Festival στην πρωτεύουσα, αναμένεται να προσελκύσει άνω των 20,000 επισκεπτών, όπως και πέρσι.

Μέσα από τη διοργάνωση του φεστιβάλ, επιδιώκεται η τόνωση και η αναζωογόνηση της Λεωφόρου Μακαρίου, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, είτε μέσω της εμπορικής δραστηριότητας, είτε μέσω της καινοτομίας, αλλά και η ανάδειξη νέων ταλέντων μέσω της δημιουργίας.

Φέτος το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί για έξι εβδομάδες (1 Δεκεμβρίου 2016 – 6 Ιανουαρίου 2017) εξολοκλήρου στο City Plaza στο κέντρο της Λευκωσίας, σε 20 συνολικά καταστήματα στο υπόγειο και στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου.

Στα καταστήματα θα φιλοξενούνται νέοι επιχειρηματίες, δημιουργοί, καλλιτέχνες, τεχνίτες, αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) που θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους στο κοινό.

Επίσης, το παρόν τους θα δώσουν σχεδιαστές από το χώρο της μόδας, της διακόσμησης, του επίπλου, του κοσμήματος και της χειροτεχνίας, όπως και γκαλερί και καταστήματα πώλησης έργων τέχνης.

 Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί και Open Stage με εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες εστιάζοντας και στην ενεργό συμμετοχή του κοινού.

Η φετινή διοργάνωση ανατέθηκε όπως και πέρσι στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ιδρυμα Πιερίδη (NiMAC), το οποίο και απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, μέσω της οποίας επελέγησαν οι συμμετέχοντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υποβλήθηκαν περισσότερες από 80 προτάσεις από τις οποίες επελέγησαν τελικά οι 40.

Πέρσι το φεστιβάλ προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες και αποτέλεσε ιδανικό βήμα για το ξεκίνημα αρκετών νεοφυών επιχειρήσεων, ενώ φιλοξένησε πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων, που ξεπέρασαν τις 220, κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού και αποσπώντας ενθουσιώδη σχόλια.

Διαχρονικός υποστηρικτής της εκδήλωσης η Τράπεζα Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/popupfestival2016/


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ