Ένα τριήμερο με βροχές, καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο

Χαμηλό βαρομετρικό και ψυχρές αέριες μάζες θα μας επηρεάσουν τις επόμενες μέρες.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Αζορικός αντικυκλώνας άρχισε ήδη να επηρεάζει την νοτιοδυτική και κεντρική Ευρώπη όπως μπορείτε να δείτε στον χάρτη, ευνοώντας το χαμηλό βαρομετρικό το οποίο μας επηρεάσει από τα Βαλκάνια αλλά και πολύ ψυχρές αέριες μάζες.

Το χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να βαθύνει στην περιοχή μας αφήνοντας ικανοποιητικές ποσότητες βροχής, αλλά και χιόνια και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με την πιθανότητα μεμονωμένης βροχής.

Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν με την πιθανότητα για μεμονωμένες βροχές να αυξάνεται. Πιθανότητα βροχής 30-50%. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως νοτιοδυτικοί αρχικά 2-3 Bft, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 3-4 Bft.

 



Στα νότια παράλια οι ριπές θα φτάνουν τα 5 bft. Οi θερμοκρασίες αναμένονται ελαφρώς πιο πάνω της κανονικής, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 20 στα παράλια και 5 στην χιονίστρα.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι βροχές και καταιγίδες θα είναι πιο συχνές και έντονες στο δυτικό μισό του νησιού και ορεινά. Πιθανότητα βροχής 70-100%.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κύριος συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα χωρίς να λείπουν και παροδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι ενισχύονται από τα δυτικά. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή. Πιθανότητα βροχής 80-100%.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά παράλια. Θα αρχίσουν να μας επηρεάζουν πολύ ψυχρές αέριες μάζες και έτσι στα ορεινά θα σημειώνεται χιονόπτωση αρχικά από τα 1600 m και πάνω αλλά μέχρι τις αυγινές ώρες χιόνια αναμένονται μέχρι και τα 1000 m.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι βαριές πάνω από 1300 m. Επίσης θα επικρατεί και παγετός από τα 1200 m και πάνω. Κυρίως στα ορεινά και τοπικά στα παράλια θα πνέουν πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 5-6 Bft με ριπές που θα φτάνουν τα 7-8 Bft ίσος και τα 9 Bft στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους όπου θα επικρατεί (severe wind chill). Πιθανότητα βροχής 80-100%.

Αυτό το καιρικό σκηνικό συνεχίζει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τις Τετάρτης αλλά ο καιρός σύντομα βελτιώνεται. Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας χωρίς να αποκλείονται ακόμα λίγες νιφάδες χιονιού στα ορεινά.

Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται 6-7 βαθμούς περίπου κάτω της κανονικής με τους ισχυρούς ανέμους να κάνουν το κρύο πιο αισθητό. Το βράδυ ο καιρός αναμένεται αίθριος και πολύ ψυχρός. Στα ορεινά, ημιορεινά αλλά και εσωτερικό θα σχηματιστεί παγετός. Πιθανότητα βροχής 50-90%.

Μικρή άνοδος θερμοκρασίας την Πέμπτη και Παρασκευή με μικρή πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές κυρίως την Παρασκευή.

Ο αντικυκλώνας συνεχίζει να επηρεάζει την κεντρική Ευρώπη και έτσι φαίνεται να έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας το σαββατοκύριακο με βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας.



Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ