Ένας 28άρης κοινοτάρχης για την Αγία Βαρβάρα Πάφου

Οι Δημοτικές/Κοινοτικές Εκλογές 2016 τελείωσαν, με τα αποτελέσματα να είναι ιδιαιτέρως ανατρεπτικά σε αρκετές περιπτώσεις.

 


Article featured image
Article featured image

Μεγάλος νικητής η αποχή -όπως αναφέρει και το απόλυτο κλισέ των τελευταίων αναμετρήσεων- με τη χθεσινή εκλογική μάχη να αναδεικνύεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα με αρκετές ανατροπές, ευτράπελα και ενδιαφέρουσες επιλογές.

Μια από αυτές τις επιλογές που ανέδειξε η κάλπη ήταν και ο 28χρονος Πέτρος Τσιακκούρης, ο οποίος από χθες βράδυ είναι ο νέος κοινοτάρχης του χωριού Αγίας Βαρβάρα στην Πάφο.

Ο Πέτρος εξελέγη με ποσοστό 57,36% το οποίο αντιστοιχεί σε 74 ψήφους, έναντι της ανθυποψηφίου του Σωτηρούλας Τοουλάκου Πηγάσιου που πήρε 42,64% που αντιστοιχεί σε 55 ψήφους.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στη CITY FREE PRESS ο Πέτρος μίλησε για την υποψηφιότητα του αλλά και για τα σχέδια που έχει για την κοινότητα του.

 

Αν εκλεγείς πιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις;

Αν μου κάνουν την τιμή οι συγχωριανοί μου να με ψηφίσουν και να με εκλέξουν ως τον επόμενο Κοινοτάρχη της Αγίας Βαρβάρας, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να καθίσω και να ακούσω όλα όσα τους προβληματίζουν και να βρω μαζί με το Κοινοτικό Συμβούλιο τις καλύτερο δυνατές λύσεις. Θα δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη του χωριού σε όλους τους τομείς.

 



 

Τι πιστεύεις πώς πρέπει να κάνει ένας κοινοτάρχης για να κρατήσει ζωντανό το χωριό του;

Πρέπει να βρει τρόπους για να κρατήσει τους νέους στο χωριό. Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπουμε τόσο όμορφα χωριά να ερημώνονται αφού οι νέοι επιλέγουν να μετακομίσουν στις πόλεις. Αν ο κοινοτάρχης καταφέρει να τους κρατήσει στο χωριό τότε πέτυχε το στοίχημα. Το δικό μας χωριό έχει και το πλεονέκτημα να είναι πολύ κοντά στην πόλη της Πάφου, οπότε δεν λείπει τίποτα από τους κατοίκους του.

 



 

Ποια τα κυριότερα προβλήματα που έχει το δικό σου χωριό;

Θεωρώ πως η έλλειψη ενός Κέντρου Νεότητος είναι σημαντική. Δεν υπάρχει ένας χώρος που να μπορούν να μαζεύονται εκεί οι χωριανοί και ειδικότερα οι νέοι.   



Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ