Βίντεο και εικόνες από τις επιθέσεις σε Άγκυρα, Ζυρίχη, Βερολίνο

Λίγες ώρες χρειάστηκαν για να ξυπνήσει ξανά ο εφιάλτης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη με τα χτυπήματα να διαδέχονται το ένα, το άλλο. 

 


Article featured image
Article featured image

Τρεις ευρωπαϊκές πόλεις με διαφορά λίγων ωρών δέχτηκαν επιθέσεις, τα αίτια των οποίων ακόμη διερευνώνται.

 

Δολοφονική επίθεση κατά του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα  

Νωρίς το απόγευμα και ενώ ο Ρώσος Πρέσβης Andrei Karlov ήταν στο βήμα και μιλούσε σε πολιτιστικό κέντρο στην Άγκυρα, ο 22χρονος αστυνομικός στις μονάδες επιβολής τάξης Μερτ Αλτιντάς, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, εισέβαλε στο χώρο και άρχισε να πυροβολεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press ο ένοπλος άνδρας αρχικά πυροβόλησε μια φορά στον αέρα, φωνάζοντας στους παρευρισκομένους να αποχωρήσουν από το χώρο.

 



Στη συνέχεια και ενώ όλοι έτρεχαν να φύγουν, ο δράστης πλησίασε τον Πρέσβη  τον πλησίασε και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν 3 άτομα από τα οποία κανείς δεν διαθέτει σοβαρό κίνδυνο, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες από τα τουρκικά μέσα αναφέρουν πώς έχουν συλλάβει τη μητέρα και την αδελφή του δράστη.



 




Λίγη ώρα αργότερα ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Ήδη η διεθνής κοινότητα έχει καταδικάσει το περιστατικό, ενώ Ερτογάν και Πούτιν βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για τον συντονισμό της κατάστασης. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πώς πριν από τον πυροβολισμό ο δράστης έκανε ηχηρή αναφορά στο Χαλέπι.

 



 



Επίθεση σε ισλαμικό κέντρο στην Ζυρίχη

Σχεδόν μια ώρα αργότερα από την επίθεση στην Τουρκία τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά που δέχθηκαν στο ισλαμικό κέντρο της Ζυρίχη, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Προς τα παρόν τα δύο περιστατικά δεν φαίνονται να έχουν κάποια σύνδεση μεταξύ τους.

 



Η αστυνομία απέκλεισε σχεδόν αμέσως την περιοχή, με χώρο και την είσοδο του ισλαμικού κέντρου να φυλάσσεται από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Η τοπική εφημερίδα «20 Minuten» βασισμένη σε μαρτυρίες ατόμων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή αναφέρει πώς ο άνδρας που πυροβόλησε, διέφυγε τρέχοντας προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης.

 



Εκείνη την ώρα στο κέντρο υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι προσεύχονταν, καθώς χρησιμοποιείται και ως τζαμί.

Ο Οργανισμός των Ισλαμικών Οργανώσεων στην Ελβετία έβγαλε ανακοίνωση ότι το συγκεκριμένο κέντρο δεν είναι μέλος του και δεν γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό. Προς το παρόν δεν υπάρχει νεώτερη ενημέρωση από τις ελβετικές αρχές.

 



 

Φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος σε χριστουγεννιάτικο παζάρι στο Βερολίνο αφήνοντας νεκρούς και τραυματίες 

«Πιθανότατα πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», ήταν η πρώτη δήλωση του εκπροσώπου της αστυνομίας έπειτα από την φονική επίθεση φορτηγού στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Breitscheidplatz κοντά στη λεωφόρο Kurfuerstendamm στο Βερολίνο.

 



Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πώς το φορτηγό φαινόταν ότι έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα χωρίς να φρενάρει καθόλου, με αποτέλεσμα το θάνατο 9 ατόμων και τον σοβαρό τραυματισμό περισσότερων από 50.

Ο δράστης μετά την επίθεση κατάφερε να ξεφύγει εκμεταλλευόμενος τον πανικό που είχε δημιουργηθεί για να συλληφθεί πριν από λίγο, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της αστυνομίας, ενώ ο συνοδηγός είναι νεκρός.

 



Το περιστατικό όπως σημειώνουν μάρτυρες, έχει πολλά κοινά με την επίθεση που συνέβη πέρσι στη Νίκαια της Γαλλίας.



 




 

*Για συνεχή ενημέρωση σχετικά με τα γεγονότα στο sigmalive.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ