Χιόνια και στη Σαχάρα [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Η άμμος στην Αλγερία έγινε λευκή έπειτα από 37 ολόκληρα χιόνια.

 


Article featured image
Article featured image

Ξυπνώντας τη Δευτέρα, ο Karim Bouchetta ήρθε αντιμέτωπος με μια μεγάλη έκπληξη, καθώς οι αμμόλοφοι της πόλης στην Αλγερία όπου κατοικεί, της Άιν Σέφρα που είναι γνωστή και ως «Πύλη προς τη Σαχάρα», ήταν καλυμμένοι με ένα ολόλευκο στρώμα χιονιού -λευκό μεν, εντυπωσιακό δε.

Ο συνδυασμός λεπτής άμμου και χιονιού δημιούργησε ένα σκηνικό άξιο να αποτυπωθεί φωτογραφικά σκέφτηκε προφανώς ο Bouchetata, αν αναλογιστεί κανείς ότι πάνε 37 ολόκληρα χρόνια από τότε που χιόνισε τελευταία φορά στην έρημο.

Οι φωτογραφίες του αναδημοσιεύτηκαν σε δεκάδες ξένα ΜΜΕ, ως ένα θέαμα πρωτόγνωρο, αν αναλογιστεί κανείς ότι η έρημος της Αλγερίας στη βόρειο-κεντρική Αφρική αποτελεί τμήμα της μεγάλης ερήμου της Σαχάρα και βρίσκεται 350 χλμ νότια της Μεσογείου. Η τελευταία μεγάλη χιονόπτωση- αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι- στην Άιν Σέφρα ήταν τον Φεβρουάριο του 1979 όταν χιόνισε για 30 ολόκληρα λεπτά. Ανεπαίσθητα στρώματα χιονιού εμφανίστηκαν για λίγη ώρα επίσης το 2005 και το 2012.

Ο Bouchetata είπε πως το χιόνι (που κράτησε μόνο για μια μέρα) έδειχνε καταπληκτικό καθώς έπεφτε πάνω στους πορτοκαλί αμμόλοφους και ήταν μοναδική ευκαιρία για να τραβήξει μερικές φωτογραφίες.

 


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ