Τα funky παπιγιόν του Ανδρέα είναι φτιαγμένα από πολυμερικό πηλό

Τα είδαμε για πρώτη φορά πριν λίγες μέρες, να δίνουν μια ευχάριστη και funky νότα στην εμφάνιση του αθλητή Αντώνη Αρέστη και του προπονητή του, στην τελετή βράβευσής τους.

 


Article featured image
Article featured image

Το σχέδιο των παπιγιόν σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τα social media, αφού η απεικόνιση της κυπριακής σημαίας σε πολλούς άρεσε και άλλους πάλι τους φάνηκε περίεργο.

Όπως και να το βλέπεις όμως, το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ευφάνταστο, πρωτότυπο, δημιουργικό και άκρως κυπριακό.

Ο 28χρονος δημιουργός των παπιγιόν Ανδρέας Μωυσέως, με καταγωγή από τη Λεμεσό και σπουδές στη σχολή Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τα social media με τις δημιουργίες του.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΑΠΙΓΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΑΝΤΩΝΗ ΑΡΕΣΤΗ



Στο παρελθόν πίνακες του που απεικόνιζαν ανθρώπινα σώματα με κεφάλια ζώων, τα οποία είχε μεταφέρει και σου μπλούζες, είχαν γίνει viral για το ιδιαίτερο σχέδιο τους.

 



Ο Ανδρέας όμως, δεν σταματά ποτέ να δημιουργεί και να εξελίσσει την τέχνη του. Τα τελευταία δύο χρόνια, παράλληλα με τη ζωγραφική άρχισε να ασχολείται με την κατασκευή κοσμημάτων με βασικό υλικό τον πολυμερικό πηλό.

 



«Όλα τα έργα μου φτιάχνονται εξ ολοκλήρου στο χέρι», αναφέρει στη CITY ο νεαρός καλλιτέχνης.  

«Παράλληλα με τα κοσμήματα όμως, άρχισα να φτιάχνω και παπιγιόν από το ίδιο υλικό. Στην πορεία κατάλαβα πώς το συγκεκριμένο αξεσουάρ, το οποίο δεν αποτελεί μόνο αντρικό προνόμιο πλέον, μπορεί να γίνει ένας καμβάς για να δημιουργήσεις πολλά και διάφορα πράγματα, χωρίς περιορισμούς.

Θέλησα λοιπόν να δημιουργήσω μια σειρά από limited edition παπιγιόν,  εμπνευσμένα από πίνακες διάσημων ζωγράφων όπως η «έναστρη νύκτα» του Βαν Γκόγκ, αλλά και μια σειρά inspired by Jackson Pollock’s famous ‘drip paintings’».

 



 

Και πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Αντώνη Αρέστη;  

Τη δουλειά μου, όπως οι περισσότεροι σήμερα, την ανεβάζω και την προωθώ μέσω της σελίδας μου «Moan design» στο Facebook. Η σύζυγος του Αντώνη, είδε τη σειρά μου με παπιγιόν εκεί και μου ζήτησε να φτιάξω δύο special παπιγιόν για τον Αντώνη και τον προπονητή του, που να σχετίζονται είτε με τους Ολυμπιακούς του Ρίο, είτε με την Κύπρο.

Αφού έκανα διάφορα σχέδια κατέληξα στην κυπριακή σημαία. Το είδαν, τους άρεσε το αποτέλεσμα και καταλήξαμε να έχουμε τα παπιγιόν που είδατε στη βράβευση.

Είναι χαρά και τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσω αυτά τα παπιγιόν για δύο τόσο σημαντικούς ανθρώπους. Το απόλυτο κυπριακό παπιγιόν όπως το αποκάλεσαν.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ