«Ποιος μπορεί να φανταστεί έναν gay εκπαιδευτικό ή baby sitter»;

Δεν είναι ότι δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιου είδους δηλώσεις από βουλευτές είτε της Κύπρου, είτε της Ελλάδας εντούτοις όμως κάθε φορά που πέφτει στην αντίληψη μας, ένα τέτοιου είδους παραλήρημα κατά διαφόρων κοινωνικών ομάδων, να είναι το ίδιο τρομακτικό και δυσάρεστο.

 


Article featured image
Article featured image

Ένα τέτοιο τρομακτικό παραλήρημα είχαμε προ ολίγων ημερών στην ελληνική βουλή από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνο Κατσίκη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κύρωση οδηγιών, μεταξύ των οποίων και αυτή για την ίση μεταχείριση προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής ή προσανατολισμού στην απασχόληση και την εργασία.

Ο συγκεκριμένος βουλευτής, έχοντας το λόγο στο βήμα της βουλής, άρχισε να αναρωτιέται και να θέτει ερωτήματα τύπου «Πώς μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι εκπαιδευτικός» ή «Πώς γίνεται ένα gay άτομο, να είναι baby sitter». Ο ίδιος μάλιστα το δικαιολόγησε θέτοντας ως πρόσχημα την ψυχολογία των μικρών παιδιών που θα έρθουν αντιμέτωποι με αυτή την εικόνα.

Τα όσα είπε ο συγκεκριμένος βουλευτής, προκάλεσαν έντονη αντίδραση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Μάριου Γεωργιάδη, ο οποίος ρώτησε ευθέως τον Κατσίκη «Γιατί δεν μπορεί;», με τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ να του απαντά πώς αφού δεν μπορεί να αντιληφθεί του λόγους που δεν μπορεί τότε πρέπει να πάει να κοιτάξει το IQ του. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ