Ένας πραγματικός βιασμός έπαιξε αυτούσιος σε σκηνή ταινίας του Hollywood

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί για το ποια τελικά είναι τα όρια της τέχνης και αν αυτά πρέπει να υπάρχουν;

 


Article featured image
Article featured image

Στο πλαίσιο αυτού του ερωτήματος μπορεί να ενταχθεί άνετα και η πρόσφατη αποκάλυψη του σκηνοθέτη της γνωστής ταινίας «Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι» Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.

Σε μια παλιότερη συνέντευξη του το 2013, ο σκηνοθέτης αποκάλυψε ή καλύτερα ομολόγησε όλο το σκηνικό που είχε διαδραματιστεί πριν από 44 χρόνια, σχετικά με την περιβόητη σκηνή βιασμού με το βούτυρο, της πρωταγωνίστριας Μαρία Σνάιτερ, από τον πρωταγωνιστή Μάρλο Μπράντον.  

Ο Μπερτολούτσι επιβεβαιώνει λοιπόν στην τηλεοπτική εκείνη συνέντευξη με απαθές και ψυχρό τρόπο, όλη τη συνομωσία που είχε στήσει τότε με τον Μάρλον Μπράντον, ούτως ώστε η σκηνή του βιασμού που ήθελε να εντάξει στην ταινία, να βγει όσο πιο αληθοφανής γίνεται.

«Ήθελα να την αιφνιδιάσω για να πετύχω την πιο αυθόρμητη αντίδραση της, ως νέο κορίτσι 19 χρονών, ήθελα να την κάνω να αισθανθεί πραγματικά ταπεινωμένη για να γίνει η σκηνή πιο ρεαλιστική», δήλωσε μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης.

Η ηθοποιός, η οποία είχε δηλώσει πριν πεθάνει το 2011 πόσο ταπεινωμένη και θυμωμένη είχε νοιώσει τότε μετά από αυτή τη σκηνή, δεν άκουσε ποτέ μια απολογία ούτε από τον σκηνοθέτη, ούτε και από τον συμπρωταγωνιστή της, για την σκευωρία που έστησαν εις βάρος της.

Ο Μπερτολούτσι μάλιστα, ενώ παρουσιάζεται να έχει ενοχές που δεν της το αποκάλυψαν, δήλωσε πώς δεν μετάνιωσε ποτέ για τη σκηνή.



Απόσπασμα από τη συνέντευξη:

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ