Οι Σωτήρες παίζουν Κύπρο

Ένας κόσμος με ροκ, πανκ και ψυχεδελικά στοιχεία, με επιρροές από την ελληνική παράδοση και αφρικανικούς ρυθμούς, που ταυτόχρονα όμως δεν είναι τίποτα μόνο από όλα αυτά.

 


Ο Φώτης Σιώτας και ο Λευτέρης Μουμτζής  δυο  γνωστοί μουσικοί χαμαιλέοντες οι οποίοι αφήνουν αισθητά τα ίχνη τους εδώ και χρόνια στη δισκογραφία μέσα από παραγωγές πολλών καταξιωμένων δημιουργών, κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ ως ΣΩΤΗΡΕΣ.

Ο δίσκος είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς και πολλών δημιουργικών συναντήσεων του Φώτη και του Λευτέρη μαζί με τον Κώστα Παντέλη στην κιθάρα, το Βασίλη Μπαχαρίδη στα τύμπανα και τον Αντρέα Τραχωνίτη στην ηχοληψία και την παραγωγή. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Φώτη Σιώτα, της Φωτεινής Λαμπρίδη, του Γιάννη Μελισσίδη και του Κώστα Βραχνού.

Οι ΣΩΤΗΡΕΣ δημιουργούν ένα δικό τους ηχητικό σύμπαν. Τα 10 τραγούδια του δίσκου φτιάχνουν ένα κόσμο με ροκ, πανκ και ψυχεδελικά στοιχεία, με επιρροές από την ελληνική παράδοση και αφρικανικούς ρυθμούς και που ταυτόχρονα δεν είναι τίποτα μόνο από όλα αυτά.

Όλες οι ηχογραφήσεις έγιναν στην Κύπρο, στο στούντιο eleven63 με τον Αντρέα Τραχωνίτη στην ηχοληψία και το mixing. Μαζί του επιμελήθηκε την παραγωγή ο Λευτέρης Μουμτζής και η Μικαέλα Τσαγγάρη. Το μάστερινγκ έγινε στην Αθήνα από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου (Sweetspot Productions).

Ο δίσκος είναι διαθέσιμος στο www.louvanarecords.com/shop.html, σε όλες τις διαδυκτιακές πλατφόρμες (iTunes, Spotify, Cdbaby, Amazon, Google Play κλπ), καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα.

 Μετά την πρώτη τους εμφάνιση στο Φεστιβάλ Φέγγαρος 2016 στην Κύπρο, οι ΣΩΤΗΡΕΣ έδωσαν συναυλίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ ετοιμάζουν παρουσιάσεις δίσκου σε 4 πόλεις. Η Κοκκινοσκουφίτσα είναι το πρώτο single από αυτή τη δουλειά του οποίου το βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τον Μάιο του 2016. Στις 19 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε το βίντεο κλιπ Πάντα ξένοι ενώ στα μέσα Ιανουαρίου 2017 αναμένεται η κυκλοφορία του ζωντανού βίντεο ΣΩΤΗΡΕΣ – Live at the Library, από τη Λουβάνα Δίσκοι.

 Παρουσιάσεις Δίσκου / Ζωντανές Εμφανίσεις στην Κύπρο:

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου / Ravens, Λεμεσός

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου / Εναλλάξ, Λευκωσία

 

Πληροφορίες και επικοινωνία:

www.louvana.com.cy / www.facebook.com/Cotirec / [email protected]

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ