Εσύ ξέρεις τι γίνεται με τις Δημοτικές Εκλογές 2016;

Μπορεί να υπάρχει η εικόνα ότι οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές δεν συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων όσο άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, εντούτοις η έρευνα της Prime Consulting για λογαριασμό της εκπομπής του Σίγμα «Σίγμα Κάλπη» που προβλήθηκε χθες το βράδυ στις 6 Νοεμβρίου, καταδεικνύει υψηλή πρόθεση συμμετοχής και στους πέντε μεγάλους δήμους της Κύπρου, ενώ τα αποτελέσματα που εξάγονται σε διάφορα άλλα ερωτήματα που τέθηκαν στους ψηφοφόρους, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 


Article featured image
Article featured image

Μεταξύ άλλων η έρευνα αναλύει την πρόθεση ψήφου για τους πέντε μεγάλους δήμους, Λεμεσού, Λευκωσίας, Στροβόλου, Λάρνακας και Πάφου, την δημοτικότητα των υφιστάμενων Δημάρχων (οι οποίοι επαναδιεκδικούν), την αξιολόγηση του έργου του κάθε δημοτικού συμβουλίου, αλλά και την αξιολόγηση του έργου των Δημάρχων, το κατά πόσο οι ψηφοφόροι γνωρίζουν ποιοι διεκδικούν αξίωμα στον δήμο τους, την πρόθεση συμμετοχής στις εκλογές και τέλος την πρόθεση ψήφου στον κάθε δήμο.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πώς ως πιο δημοφιλής Δήμαρχος εμφανίζεται ο Ανδρέας Χρίστου, ενώ ακολουθεί ο Φαίδωνας Φαίδωνος. Ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης παρουσιάζεται ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για το Δήμο Λευκωσίας, με μεγάλη διαφορά από τους ανθυποψηφίους του, ενώ στην Πάφο εμφανίζεται το μεγαλύτερο ποσοστό 77% συμμετοχής στις εκλογές.

Εκτενής ανάλυση των δεδομένων της δημοσκόπησης μπορείτε να διαβάσετε στην εφημερίδα «Σημερινή» της δημοσιογράφου Μικαέλλας Λοΐζου. 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ