Περισσότερα χιόνια και βροχές την ερχόμενη βδομάδα στα ορεινά

Υψηλή πίεση και ψυχρό βόρειο ρεύμα ανέμου επηρεάζει την περιοχή μας. Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά συννεφιασμένος, με ελαφριά έως μέτρια ένταση βροχής κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού.

 


Article featured image
Article featured image

Στα ορεινά σε περιοχές με υψόμετρο πέραν των 1300m θα χιονίζει. Λόγω χιονόπτωσης που σημειώθηκε τις αυγινές και πρωινές ώρες, οι δρόμοι προς το Τρόοδος είναι ολισθηροί, αφού οι θερμοκρασίες είναι στους 0 βαθμούς και το ύψος των χιονιών έφτασε τα 5 εκατοστά στη Χιονίστρα και τα 2 εκατοστά στην πλατεία. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, 2 έως 4 μποφόρ και το απόγευμα στα παράλια και στα υψηλότερα ορεινά, μέτριοι ως ισχυροί 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 έως 17 βαθμούς στα παράλια και στους -1 βαθμούς στην Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος και ψυχρός. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά, θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο. Την ερχόμενη εβδομάδα, αντικυκλώνας θα επηρεάζει την Δυτική Ευρώπη και θα ευνοηθεί η κάθοδος πολύ ψυχρών αερίων μαζών προς την Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια με σταδιακή επέκταση προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα θα δημιουργηθούν χαμηλά βαρομετρικά στην περιοχή μας τα οποία θα συνοδεύονται από βροχές και χιόνια στα ορεινά.

 

Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ