Αυτό το βίντεο ίσως σε κάνει να παραιτηθείς από τη δουλειά σου

Η ιστορία ακολουθεί έναν φυσιολογικό άνθρωπο στο δρόμο του για τη δουλειά. Σε πρώτο πλάνο είναι ένα κοινό σενάριο, μόνο που στην εξέλιξη ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί ένα ενδιαφέρον τρικ.

 


Article featured image
Article featured image

Μετατρέπει κανονικούς ανθρώπους σε έπιπλα και αντικείμενα και τους βάζει να κάνουν εργασίες που στην πραγματική ζωή γίνονται από άψυχες κατασκευές.

Η ταινία μικρού μήκους διάρκειας 7 λεπτών με τον τίτλο El Empleo (Η Εργασία) απεικονίζει τις καθημερινές στιγμές ενός ανθρώπου που πηγαίνει στη δουλειά του, μόνο που η πραγματικότητα δεν είναι πάντα όπως φαίνεται.

Ο Αργεντινός σκηνοθέτης, Santiago «Bou» Grasso με το τρικ που χρησιμοποιεί, επιδιώκει να δείξει τη ματαιότητα της εργασίας, της ρουτίνας και της καθημερινότητας.

Κάποιος είναι καρέκλα, κάποιοι τραπέζια, κάποιοι κρεμάστρες, ορισμένοι χαλάκια. Κάθε σκηνή μπερδεύει την εικόνα μας για την πραγματικότητα και την παραγωγικότητα.

Και αναρωτιέσαι, τι είναι αυτό που θέλει να πει ο σκηνοθέτης;  

Το El Empleo χωρίς να φωνάζει παραθέτει βαθιά ερωτήματα για το πώς έχει εξελιχθεί η καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου. Πόσο έχουμε απορροφηθεί από την επιφάνεια και δεν προσπαθούμε να βρούμε την ουσία.

Η ταινία κυκλοφόρησε το 2008, και από τότε έχει κερδίσει διάφορα διεθνή βραβεία, ίσως γιατί πέτυχε με εύστοχο και έξυπνο τρόπο να σχολιάσει πράγματα τα οποία θεωρούμε δεδομένα και αγνοούμε.

 

 


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ