Βιωματική εκδρομή στη Βάβλα

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι ηλιόλουστο με ψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με το ktiasweather.com, έτσι κι εμείς σας προτείνουμε να προγραμματίσετε εξόρμηση.

 


Article featured image
Article featured image

Το εργαστήριο εξαγωγής και εμφιάλωσης μελιού «Ecophysis», διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου από τις 10.00, μέχρι τις 17.00 τις «Γιορτινές Μελισσοδιαδρομές». Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να λαμβάνατε μέρος;  

Οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν στις 10.00 από τις εγκαταστάσεις της Ecophysis με βιωματική εκδρομή «Γίνε Μελισσοκόμος Για Μια Μέρα».

Η εκδρομή περιλαμβάνει:

• Επίσκεψη σε μελισσοκομείο με τη στολή μελισσοκόμου. Θα φορέσει ο καθένας την ολόσωμη προστατευτική στολή μελισσοκομίας και θα ανοίξουμε κυψέλες, θα μάθετε για τη ζωή των μελισσών και θα δείτε από κοντά πώς οργανώνονται και ζουν τα κοινωνικά αυτά έντομα.

• Υπαίθριο πικ νικ και γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων. Στο ύπαιθρο θα υπάρχει στρωμένο τραπέζι και καρέκλες για ένα χορταστικό πικνικ που περιλαμβάνει φρέσκα τοπικά προϊόντα (αναρή, μέλι, μήλα, πορτοκάλια, χαλούμι, ντομάτες, ελιές μαύρες, ελιές τσακιστές, χωριάτικο ψωμί, ελαιόλαδο) και συνοδεύεται με καφέ κυπριακό, τσάι κυπριακών βοτάνων και δροσερή λεμονάδα, πορτοκαλάδα και κανελάδα.

• Ξενάγηση στο εμφιαλωτήριο μελιού. Στο εργαστήριο θα γίνει ξενάγηση για όλη την διαδικασία εξαγωγής και εμφυάλωσης του μελιού και θα γευτείτε τις διάφορες ποιότητες μελιού.

Τιμή εκδρομής: 22 ευρώ το άτομο.

Για παιδιά κάτω των 12 ετών είναι δωρεάν.

Με το πέρας της πρωινής εκδρομής στη 13.00 θα ακολουθήσει προαιρετικά μπουφέ με κρασί στο Κτήμα Χριστούδια στον Κάτω Δρυ (τιμή 17 ευρώ με απεριόριστο κρασί).

Οι Γιορτινές δραστηριότητες θα ξεκινήσουν στις 15.00 στις εγκαταστάσεις και θα περιλαμβάνουν:

• Μέλωμα μελομακάρονων με μέλι «ΒΑΒΛΑ»

• Εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικου κεριού με κερί μέλισσας και βότανα

Τιμή για τις δραστηριότητες: 15 ευρώ το άτομο.

Για παιδιά κάτω των 12 ετών είναι δωρεάν.

Για συμμετοχή: 99 171405


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ