Χορός, όπερα και μπαλέτο για τον Φλεβάρη στο K Cineplex

Πολιτιστικά «τη βλέπει» για τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο της νέας σεζόν των Cine Events το K Cineplex.

 


Article featured image
Article featured image

Το πολιτιστικό ταξίδι ξεκινά με την εντυπωσιακή ισπανική χορευτική παράσταση «Movimientos Suite Flamenca» στις 13 Φεβρουαρίου, συνεχίζεται με τη μαγευτική όπερα «Il Trovatore» στις 20 και ολοκληρώνεται με το αριστουργηματικό μπαλέτο Bolshoi «Spartacus» στις 27 του μήνα.

Το «Movimientos Suite Flamenca» είναι μια συναρπαστική χορευτική παράσταση που προσφέρει στο κοινό ένα εντυπωσιακό και ποιητικό ταξίδι μέσω του ισπανικού χορού. Εμπνευσμένο από το έργο του Antonio Gades, δημιουργήθηκε από τον Hugo Perez de la Pica και αντικατοπτρίζει το στυλ και την ουσία του ισπανικού χορού.

Η μουσική έχει προσαρμοστεί για πιάνο και αρπίχορδο από τον Mikhail Studyonov, ο οποίος συνοδεύεται στη σκηνή από τον κιθαρίστα Antonio Solera. Το «Movimientos Suite Flamenca» είναι μια παράσταση που θα καθηλώσει όλους τους λάτρεις του χορού, αφού μιλάμε για ένα φόρο τιμής στον πλούτο και την ποικιλομορφία του ισπανικού χορού.

 

 

Το «Il Trovatore» είναι μια όπερα τεσσάρων πράξεων του μεγάλου συνθέτη Giuseppe Verdi, η οποία σημάδεψε την ιστορία του ρεπερτορίου της όπερας με τους μνημειώδεις χαρακτήρες, την παθιασμένη μουσική και την έξυπνη πλοκή της. Από τη θριαμβευτική πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 1853 στο Teatro Apollo της Ρώμης, το ‘Il Trovatore’ συνεχίζει να είναι ακόμη και σήμερα μια από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών. Το έργο διαδραματίζεται τον μεσαίωνα στη βόρεια Ισπανία και αφηγείται την ιστορία δύο αδερφών, του Manrico και του di Luna,  που χωρίστηκαν σε μικρή ηλικία και δεν έχουν επίγνωση της συγγένειάς τους. Όταν ξεσπά εμφύλιος πόλεμος, τα δύο αδέλφια ανήκουν σε αντίπαλα στρατόπεδα και ανακαλύπτουν σύντομα ότι εκτός από εχθροί στον πόλεμο είναι και ανταγωνιστές στη ζωή αφού είναι ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα. Όταν ο di Luna σκοτώνει τον Manrico, η συγγένειά τους αποκαλύπτεται και συνειδητοποιεί ότι έχει σκοτώσει τον ίδιο του τον αδελφό.

Ο Φεβρουάριος κλείνει με το «Spartacus», μία από τις σπουδαιότερες παραστάσεις του ξακουστού μπαλέτου Bolshoi, από την πρεμιέρα του το 1968. Το τριών πράξεων έργο είναι βασισμένο στο βιβλίο του Rafaello Giovagnoli, το οποίο περιγράφει γεγονότα από τα αρχαία χρόνια όταν ξέσπασε μια μεγάλη εξέγερση σκλάβων εναντίον την Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Η ιστορία αφορά τον βασιλιά της Θράκης Spartacus, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από τον Ρωμαίο ύπατο Crassus και εξαναγκάστηκε να σκοτώσει ένα στενό του φίλο στην αρένα των μονομάχων. Μετά το γεγονός αυτό, ο Spartacus προκαλεί εξέγερση και καταφέρνει να δραπετεύσει μαζί με άλλους αιχμαλώτους.

Το μεγαλοπρεπές και επικό μπαλέτο χορογραφήθηκε από τον θρυλικό Yuri Grigorovich, ο οποίος γεμίζει τη σκηνή με δυναμικές σκηνές έντασης και συγκρούσεων. Το «Spartacus» θεωρείται το μεγαλύτερο έργο του κλασσικού ρεπερτορίου.

 

 

Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 10 ευρώ για τις μαγνητοσκοπημένες προβολές και στα 18 ευρώ για τις ζωντανές, με welcome drink και τσιμπήματα κατά την άφιξη.

Για πληροφορίες και τις ώρες προβολής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του K Cineplex ή καλέστε στο 24 819022.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ