Συνδέονται οι αδέσποτες γάτες με την ανακύκλωση;

Μάθαμε πως εδώ και λίγο καιρό μια κοπέλα στη Λάρνακα μαζεύει τενεκεδάκια αναψυκτικών για τα αδέσποτα γατάκια και το ψάξαμε λίγο περισσότερο. 

 

Γράφει η Εβίτα Χαραλάμπους

 


Article featured image
Article featured image

Η Lynn αποφάσισε να αφήσει την Αγγλία και να μετακομίσει στην Κύπρο το 2008 με τους δύο σκύλους της. Τρέφοντας μεγάλη αγάπη για τα ζώα, σύντομα αντιλήφθηκε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει γύρω από τα αδέσποτα ζώα του νησιού και ιδιαίτερα όσον αφορά στους γάτους.

Ανέλαβε αρχικά με δικά της έξοδα, να στειρώσει δέκα γάτους της γειτονιάς της. Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτά και τα έξοδα σύντομα έγιναν πάρα πολλά για να μπορεί να συνεχίσει το έργο της.

Η Lynn ανακάλυψε κάτι που λίγοι ήξεραν και δημιούργησε το Cans for cats.

Εδώ και λίγο καιρό μαζεύει με την ομάδα της όλα τα τενεκεδάκια από αναψυκτικά, τα αλουμινόχαρτα φαγητού και άλλα είδη από αλουμίνιο και τα παίρνει για ανακύκλωση, συλλέγοντας ελάχιστα χρήματα από αυτά. Χρήματα όμως τα οποία είναι απαραίτητα για τη στείρωση αδέσποτων γάτων σε γειτονιές, όχι μόνο στη δική της αλλά γενικά όπου υπάρχει πρόβλημα υπερπληθυσμού.

Χρειάζονται περίπου 50-60 κιλά αλουμίνιο για να μαζευτούν χρήματα για τη στείρωση μιας θηλυκιάς γάτας.

Μπορεί το έργο της Lynn να είναι δύσκολο αλλά με βοήθεια σίγουρα θα γίνει πολύ πιο εύκολο. Βάλε μια έξτρα σακούλα και μάζευε εκεί οτιδήποτε είναι αλουμίνιο και αν δεν είσαι σίγουρη μάθε ότι ο μαγνήτης δεν κολλά στο αλουμίνιο. Επικοινώνησε μαζί τους για να τους παραδώσεις ότι μαζεύεις. Έτσι κάνεις και ανακύκλωση και βοηθάς σε ένα σημαντικό σκοπό. 

 

 

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ ή επικοινωνήστε με το 97692293


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ