4+1 καλοί λόγοι για να μπεις στην κουζίνα

Ναι, ναι, το γνωρίζουμε ότι για κάποιους η κουζίνα είναι ένας... διακοσμητικός χώρος του σπιτιού. Ή μπορεί να 'ναι απλά ο χώρος όπου φιλοξενείται το ψυγείο που με την σειρά του φιλοξενεί τις μπύρες και τα ετοιματζίδικα της μαμάς.

 


Article featured image
Article featured image

Αλλά εμείς, που είμαστε νοικοκυρεμένα παιδιά, λέμε να δέσεις την ποδιά, να πιάσεις την κουτάλα και να χρησιμοποιήσεις εκείνα τα μάτια της κουζίνας πέραν απ’ το βράσιμο μακαρονιών. Μπορείς.

Εντοπίσαμε 5 συνταγές που μας γυάλισαν στο μάτι, απ’ το Sigmalive Cooking, και μεταφέρουμε:

 



Vegan ρυζομπιφτέκια

Οκ. Μπορεί η vegan διατροφή να 'ναι -ακόμα μία- μόδα της εποχής, δεν λέμε. Όμως, το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα μπιφτεκάκια από ρύζι είναι υγιεινά και γευστικά, αποτελεί το μεγάλο τους ατού. Α, και φτιάχνονται σε ένα εικοσάλεπτο. 

Δες την συνταγή εδώ. 



 

Νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας

Θα νηστέψεις; Είναι ok. Δεν θα νηστέψεις; Κι αυτό ok είναι. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη τάρτα είναι πιο ok απ’ το μπορείς να φανταστείς, καταρρίπτοντας τον μύθο πως τα νηστίσιμα είναι και άγευστα, θα το εκτιμήσεις δέοντος. 

Δες την συνταγή εδώ.

 



Καροτόσουπα με πορτοκάλι και τζίντζερ

Όχι φίλε μου, η σούπα δεν είναι το πιάτο της γρίπης και της κλινικής. Και φτάνει πια με τα νεροζούμια. Δοκίμασε και κατιτί χρωματιστό, μυρωδάτο και πειραγμένο να σε δω.  

Δες την συνταγή εδώ.

 



Μπριζόλες με κόκκινο κρασί και μπαχάρι

Αυτό είναι το πιάτο-κόλαση, εμείς σε ενημερώνουμε. Αν σκέφτεσαι να μαζέψεις κόσμο στο σπίτι και θες να φύγουν και να παραμιλάνε  βγάλε τώρα το τηγάνι απ’ την ντουλάπα. 

Δες την συνταγή εδώ.

 



Πίτσα με σαλάμι και μοτσαρέλα

Κάθε ώρα είναι ώρα ιδανική για πίτσα. Ας συμφωνήσουμε μ’ αυτό κι ας προχωρήσουμε με την ζωή μας. Πάρε σημειώσεις για μία πικάντικη εκδοχή της με σαλάμι και μοτσαρέλα και άνοιξε φύλλο ό,τι ώρα σου κάνει κέφι. 

Δες την συνταγή εδώ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ