Η Hope δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή

Οι εικόνες της σοκάρουν

 


Article featured image
Article featured image

Σε μια χώρα όπου οι κακοποιήσεις ζώων και η παραμέλησή τους έχει καταντήσει καθημερινό φαινόμενο, πίστευα ότι τίποτα δεν μπορεί να με σοκάρει πια. Οι εικόνες όμως της Hope, όπως την ονόμασαν οι εθελοντές του καταφυγίου Άργος στην Ορμήδεια, που δημοσιεύθηκαν χθες, γι’ άλλη μια φορά μ’ έκαναν να απορώ εάν όλα αυτά έχουν ένα τέλος και αν ποτέ θα δούμε στην Κύπρο καλύτερες μέρες γύρω από το τεράστιο θέμα της ευημερίας ζώων και των αδέσποτων.

 

Γράφει η Εβίτα Χαραλάμπους

 

Η Στέλλα Στυλιανού, πρόεδρος του καταφυγίου Άργος αλλά και μέλος της επαρχιακής διοίκησης προστασίας και ευημερίας των ζωών επαρχίας Αμμοχώστου, κλήθηκε χθες να βοηθήσει στην επιθεώρηση μιας καταγγελίας στην περιοχή Αγίας Νάπας.

Όπως η ίδια αναφέρει στην ανάρτηση της στο Facebook «συναντήθηκα με τον κτηνιατρικό λειτουργό Αντρέα Σάουρο και πορευτήκαμε στον τόπο που κρατείτο ο σκύλος και τηλεφωνήσαμε της αστυνομίας. Πραγματικά σοκαριστήκαμε όταν είδαμε αυτό το αβοήθητο πλάσμα, μια μάζα κόκαλα, ξαπλωμένο και ακίνητο μέσα στο σκουριασμένο βαρέλι που είχε ως σπιτάκι. Ο αδύνατος λαιμός του είχε ένα χοντρό κολάρο με μια χοντρή και βαρετή αλυσίδα που δεν την σήκωνε. Ήταν σκελετωμένος, αναιμικός, είχε υποθερμία και γεμάτος ψύλλους. Είχα σεντόνια στο αυτοκίνητο μου και τον τυλίξαμε και τον τοποθετήσαμε μέσα στο αυτοκίνητο και κοιτάξαμε για τυχόν άλλα ζώα».

 

 

Οι εικόνες του ζώου σοκάρουν. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν άλλοι 6 σκύλοι, ένα μικρόσωμο Terrier και μια Boxer σκυλίτσα, με 4 κουτάβια μόλις μιας εβδομάδας. Τα δύο ενήλικά ζώα ήταν επίσης δεμένα με αλυσίδα. Η μαμά προσπαθούσε να θηλάσει τα 4 νεογέννητα κουτάβια της, σκελετωμένη η ίδια, χωρίς τροφή μέσα στο ακάθαρτο δοχείο που είχε μπροστά της. Το γάλα της ελάχιστο και τα μικρά να πεινάνε. Κανένα από τα σκυλιά δεν είχε έστω ένα κομμάτι ρούχο να ξαπλώσει επάνω, να προστατευτεί από το κρύο.

 


Η μαμά προσπαθούσε να θηλάσει τα 4 νεογέννητα κουτάβια της, σκελετωμένη


 

Τα σκυλιά κατασχέθηκαν, το Terrier και η μανούλα μαζί με τα κουτάβια της, βρίσκονται στο καταφύγιο στη Σωτήρα ενώ η Hope, μεταφέρθηκε αμέσως σε κτηνίατρο, όπου μπήκε σε ορό και παλεύει για τη ζωή της. Η συνομιλία μου με τη Στέλλα συγκλονιστική, είναι λες και εκείνος που τα είχε απλά την περίμενε να πεθάνει, ο κτηνίατρος της είπε πως οι πιθανότητες να ζήσει από αυτό είναι 50%.

 

 

Ο ιδιοκτήτης θα κατηγορηθεί για κακοποίηση ζώων, μακροχρόνια δικαστήρια, ψυχοφθόρα για τους εθελοντές, με ελάχιστες καταδίκες, κάθε υπόθεση όμως πρέπει να οδηγείται στο δικαστήριο και σε κάθε περίπτωση οι εθελοντές ζητούν μεγαλύτερες ποινές, μήπως και έτσι μπορέσουν να αλλάξουν τα πράγματα στην Κύπρο. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η σκυλίτσα ήταν αδέσποτη και την έδεσε μήπως την γυρέψει ο ιδιοκτήτης, εκείνοι όμως που κατάγγειλαν το περιστατικό λένε ότι το ζώο είναι σε αυτή την κατάσταση για περισσότερο από ένα μήνα. Ας τα εξηγήσει στον Δικαστή αυτά.

Εάν γνωρίζεις περιστατικά κακοποίησης ζώων κατάγγειλέ τα, είτε στην αρμόδια αρχή είτε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου. Μη γίνεσαι και εσύ συνένοχος!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ