Αναβάθμιση των πεζόδρομων σε Λήδρας και Ονασαγόρου

Ο Δήμος Λευκωσίας ετοίμασε πρόταση για αναβάθμιση των πεζοδρόμων της πόλης, η οποία διασφαλίζει -ή επαναφέρει, όπου απαιτείται- τον αρχιτεκτονικό τους χαρακτήρα.

 


Article featured image
Article featured image

Η πρόταση προκύπτει έπειτα από σχετική μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και αναμένεται ότι θα παρουσιαστεί στους άμεσα ενδιαφερόμενους -καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες καταστημάτων ή άλλων υποστατικών στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου.

Μια κίνηση που στοχεύει τόσο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της περιοχής και των επισκεπτών με την κατασκευή βελτιωτικών έργων υποδομής, όσο και στη βελτίωση της εικόνας των πεζόδρομων, κάτι για το οποίο φυσικά απαιτείται και η συνεργασία των ιδιοκτητών υποστατικών.

Ο Δήμος, πέραν από την αντικατάσταση του αγωγού ομβρίων υδάτων, θα αντικαταστήσει επίσης τους κυβόλιθους των πεζοδρόμων, θα φυτέψει φυτά και θα προσθέσει νέα παγκάκια.

Τέλος, θα γίνει και πρόταση προς τους ιδιοκτήτες για αφαίρεση διαφημιστικών ή άλλων πινακίδων από τα καταστήματά τους, με χρηματοδότηση ποσού και από τον Δήμο Λευκωσίας.



Πηγή φωτογραφίας: nicosia.org.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ