Επιδημία η σφαγή δέντρων στην Πάφο;

Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει στην Επαρχία Πάφου η κοπή δέντρων.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση οι καταγγελίες έχουν καταντήσει ρουτίνα, ενώ το  κράτος και οι αρχές δείχνουν αδύναμες να αντιμετωπίσουν  την κατάσταση.

Στην περιοχή Ανατολικού, σφαγιάστηκε μια σειρά από κυπαρίσσια με τις ευλογίες του Τμήματος Δασών.

Το Κίνημα Οικολόγων χαρακτηρίζει φτηνή τη δικαιολογία ότι μερικά είχαν κλίση, γιατί η κοπή ήταν ολοκληρωτική. Όσο για το επιχείρημα ότι έκρυβαν τον ήλιο από τα άλλα δέντρα, το κίνημα κρίνει ότι είναι μια φτηνή δικαιολογία.

Άλλη μια σοβαρή καταγγελία έγινε από κατοίκους της Αγίας Μαρίνας Κελοκεδάρων. Στην περιοχή γίνεται συστηματική κοπή δέντρων (χαρουπιών) από συγκεκριμένα άτομα τα οποία εργολαβικά βάλθηκαν να μην αφήσουν τίποτε όρθιο. Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε στο κίνημα ο κοινοτάρχης, ο οποίος δηλώνει ότι αν και έκανε καταγγελία τόσο στην Αστυνομία όσο και στο Τμήμα Δασών, η καταστροφή συνεχίζεται.

Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων –Συνεργασία Πολιτών, ζήτησε εξηγήσεις από το Τμήμα Δασών και για τις δύο περιπτώσεις από τα γραφεία Πάφου και Παναγιάς, αλλά ακόμη περιμένει στο ακουστικό.

Το πράσινο στην πόλη έχει γίνει ο εύκολος στόχος. Από τη μια τα κακώς σχεδιασμένα έργα και από την άλλη οι ασύδοτοι υλοτόμοι.

Η αποψίλωση είναι εμφανέστατη και οι πολίτες που διαμαρτύρονται περιμένουν εξηγήσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ