Την Καθαρά Δευτέρα θα πας ύπαιθρο;

Οι πολίτες που θα εκδράμουν στα δάση και την ύπαιθρο τηρώντας το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας, καλό θα ήταν, πριν ξεκινήσουν, να διαβάσουν τα παρακάτω.

 


Το Τμήμα Δασών ανακοίνωσε συστάσεις προς τους πολίτες, για την Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Κατά την έξοδο μας στα δάση και την ύπαιθρο, αποφεύγουμε το κόψιμο ή την εκρίζωση αγριολούλουδων και θάμνων, αφού αρκετά από αυτά είναι ενδημικά και αυστηρά προστατευόμενα».

«Η διατήρηση και προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς είναι υποχρέωση όλων» προσθέτει.

Το Τμήμα Δασών συστήνει στους εκδρομείς να διατηρούν το χώρο καθαρό και να μαζεύουν όλα τα σκουπίδια που δημιουργούν, να τα τοποθετούμε στα σκυβαλοδοχεία ή να τα παίρνουμε μαζί τους.

«Αν τα αφήσουμε ακόμη και σε πλαστικές σακούλες, θα διασκορπιστούν από αδέσποτα σκυλιά, γάτους και αλεπούδες».

«Επειδή σε ορισμένες περιοχές παρατηρείται έντονη προσβολή των πεύκων από το έντομο της πιτυοκάμπης, το κοινό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, να αποφεύγει να κάθεται κάτω ή κοντά σε προσβεβλημένα πεύκα και να αποφεύγει να έρχεται σε επαφή με την προνύμφη (κάμπια) του εντόμου» προσθέτει.

«Επίσης, οποιοσδήποτε έρθει σε επαφή με την προνύμφη του εντόμου και παρουσιάσει δερματικό πρόβλημα, πρέπει άμεσα να αποταθεί για την απαιτούμενη ιατρική συμβουλή και φροντίδα», καταλήγει η ανακοίνωση.


Σχετικα

Στο ελληνικό καφενείο του Ριζοκαρπάσου

Εξόργισε το «bullying» παρουσιάστριας εναντίον του πρίγκιπα Τζορτζ

3 «επικίνδυνα» λάθη που κάνουν οι γυναίκες μετά το σεξ

«Τέλος» οι άδειες οδήγησης για φέτος

Μόνο 3 μέρες πρέπει να εργάζονται όσοι είναι άνω των 40 ετών

Είναι αυτή η πιο όμορφη παραλία της Ελλάδας;