Τα «αστέρια» στα ψηφοδέλτια των κομμάτων

Λίγο τα πολιτικά επιχειρήματα που τελειώνουν και πολύ περισσότερο ότι ο ψηφοφόρος είτε σού γυρίζει την πλάτη είτε δηλώνει αναποφάσιστος, είναι εκεί που παίρνεις τη μεγάλη απόφαση να πασπαλίσεις το ψηφοδέλτιο με λίγη αστερόσκονη.

 


Article featured image
Article featured image

Πώς βάζουν οι εφημερίδες τα lifestyle ένθετα για να αυξήσουν την κυκλοφορία τους; Κάπως έτσι και τα κυπριακά κόμματα ποντάρουν στην αναγνωρισιμότητα αγαπητών στο ευρύ κοινό ανθρώπων για να αυξήσουν ποσοστά.

Εξ ου και αρκετά από τα ψηφοδέλτια της φετινής εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου περιλαμβάνουν γνωστές προσωπικότητες του αθλητισμού, της τηλεόρασης, της υποκριτικής και της δημοσιογραφίας, σε μια προσπάθεια να πείσουν και τους πιο αδιάφορους να τραβήξουν την κουρτίνα του εκλογικού παραβάν και να ψηφίσουν.



Όχι δεν είναι απαραίτητα κακό. Αντίθετα, όπως συνηθίζεται να λέγεται, σε μια δημοκρατική κοινωνία όλοι έχουν δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθε. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο πώς, φέτος, που η απαξίωση προς την πολιτική και τους πολιτικούς βρίσκεται στο ζενίθ της (σύμφωνα και με πρόσφατες δημοσκοπήσεις), τα κόμματα έσπευσαν να προσεγγίσουν άτομα προβεβλημένα και λαοφιλή για να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια.

Πάντως, όπως και να ‘χει, όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, αρχικά του εκλογικού, ή και ορισμένοι «τυχεροί» με βάση τη θητεία τους.



Από τον Αχιλλέα Ρότα

 

Κώστας Μαλέκος 

Ναι, καλά καταλάβατε, ο γνωστός ποδοσφαιριστής που μεσουρανούσε στα 90s, ως βασικός στο ρόστερ της Ομόνοιας (αλλά και του ΑΠΟΕΛ στη συνέχεια), απασχολώντας μάλιστα αρκετές φορές τα ΜΜΕ με τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, μετά από μια μεγάλη περίοδο στο παρασκήνιο, αποφάσισε να ξαναπαίξει μπάλα -αυτή τη φορά με την ομάδα της ΕΔΕΚ.



#Vouleftikes2016: Ο Κώστας Μαλέκκος, παίζει φουλ επίθεση στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ στην επαρχία Λευκωσίας



 

Ηράκλης Γιωργαλλής 

Ένας από τους πιο δημοφιλείς Κύπριους ηθοποιούς, ο Ηράκλης Γιωργαλλής, στην πορεία των χρόνων, κατάφερε να χτίσει μια αξιοζήλευτη καριέρα με κοινό να τον ακολουθεί πιστά -από τότε που ενσάρκωνε τον «Τσιορονή» στις VHS βιντεοταινίες, που γύρναγε την Κύπρο με τον θίασό του αλλά και από το θρυλικό «Παρά 5» του Σίγμα στα 90s.

#Vouleftikes2016: Ο Η. Γιωργαλλής θα είναι υποψήφιος με το ΔΗΚΟ στην επαρχία Λευκωσίας



 

Ελίτα Μιχαηλίδου 

Μετά τις viral εκπομπές με τον ψυχίατρο Γιάγκο Μικελλίδη και τα επικά θεολογικά αφιερώματα, η πετυχημένη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, αποφάσισε να δοκιμαστεί και στον πολιτικό στίβο.

#Vouleftikes2016: Θα την βρείτε στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στην επαρχία Λεμεσού



 

Παύλος Μυλωνάς 

Μάχιμος, δυναμικός και αμφιλεγόμενος, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής, έχει κριθεί αρκετές φορές για τη στάση του, αλλά και για τις ακραίες (όπως τις χαρακτηρίζουν κάποιοι) απόψεις του. Μια παρουσία που αναμφίβολα διαθέτει φανατικούς πιστούς, αλλά και το ίδιο φανατικούς πολέμιους, σίγουρα θα κάνει τη διαφορά στο ψηφοδέλτιο που εκπροσωπεί.

#Vouleftikes2016: Ο Π. Μυλωνάς θα είναι υποψήφιος στη Λεμεσό με τη Συμμαχία Πολιτών





Καρολίνα Πελενδρίτου 

Ιδιαίτερα αγαπητή και δημοφιλής η χρυσή παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου, που κατάφερε να εκτοξεύσει τις μετοχές της μετά και τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικό σόου,  αποτελεί αριστίνδην επιλογή για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ.

#Vouleftikes2016: Η Καρολίνα Πελενδρίτου θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στην επαρχία Λεμεσού



 

Κώστας Βήχας 

Φαίνεται πώς το  ΔΗΚΟ σε αυτές τις βουλευτικές κάνει στροφή στις τέχνες, με το «Κοκούι» -κατά κόσμο Κώστα Βήχα- να επιβεβαιώνει αυτή την άποψη. Μετά τον Ηράκλη Γιωργαλλή, ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βήχας, αποφάσισε να βρίσκεται ανάμεσα στους υποψηφίους του Δημοκρατικού Κόμματος, για τις φετινές βουλευτικές.

#Vouleftikes2016: Ο Κώστας Βήχας θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ στη Λεμεσό



 

Δημήτρης Σούγλης 

Πολυπράγμων εμφανίζεται και ο Δημήτρης Σούγλης, αφού μετά την πολυετή θητεία τους ως δημοσιογράφος, την ομολογούμενος ατυχή προσπάθεια του στο μουσική βιομηχανία και την προ εξαετίας προσπάθειά του να εκλεγεί Ευροβουλευτής, κάνει απόπειρα ξανά να ασχοληθεί ξανά  με τα κοινά, αυτή τη φορά ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ. 

#Vouleftikes2016: Ο γνωστός δημοσιογράφος θα εκπροσωπεί το ΔΗΚΟ στην επαρχία Αμμοχώστου εάν και εφόσον εκλεγεί



 

Νίκος Κέττηρος 

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που ο δημοσιογράφος Νίκος Κέττηρος διεκδικεί μια θέση στη βουλή (κατήλθε και στις βουλευτικές του 2011), παρόλα αυτά φαίνεται πώς είναι οπαδός της ρήσης «ο επιμένων νικά», γι’ αυτό μάλλον επαναδιεκδικεί μια θέση στη βουλή με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ.

#Vouleftikes2016: Ο Νίκος Κέττηρος θα κατέλθει στις επερχόμενες βουλευτικές με το ΑΚΕΛ στην επαρχία Αμμοχώστου



 

Σταύρος Χατζησάββας

Μπορεί να τον γνωρίσαμε από το αλήστου μνήμης «Welcome Friends to Cyprus» και άλλα άσματα που κυκλοφόρησαν στο youtube, εντούτοις ο Σταύρος Χατζησάββας θέλησε να αφήσει για λίγο το τραγούδι σε δεύτερη μοίρα και να ασχοληθεί με τα κοινά. Αρχικά τον είδαμε στο δυναμικό του Κινήματος των Οικολόγων, όπου διατηρούσε δυναμική και έντονη παρουσία, κάτι που όμως δεν κράτησε για πολύ, με αποτέλεσμα να τον βλέπουμε φέτος υποψήφιο με την ΕΔΕΚ.

#Vouleftikes2016: Ο Σ. Χατζησάββας θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ στην επαρχία Αμμοχώστου 



 

Γιαννάκης Γιαγκουδάκης 

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, αρχηγός του Απόλλωνα Λεμεσού, αλλά και της Εθνικής Κύπρου, ο μυστακοφόρος από ανέκαθεν Γιαννάκης Γιαγκουδάκης αποφάσισε να κατέλθει υποψήφιος με το Δημοκρατικό Κόμμα, διεκδικώντας μια θέση στα βουλευτικά έδρανα.

#Vouleftikes2016: Ο πρώην ποδοσφαιριστής κατέρχεται με το ΔΗΚΟ στην επαρχία Λεμεσού


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ