Ο HIV+ και εγώ [μια διαφορετική συζήτηση στη Λευκωσία]

Τι σημαίνει HIV και ποια η διαφορά του από το AIDS; Ποια είναι τα τελευταία νέα για τον HIV σε παγκόσμια κλίμακα; Πως είναι να ζει κανείς με τον ιό HIV και τι είναι η αντιρετροϊκή αγωγή (ART); Πως μεταδίδεται ο ιός και πως μπορεί κανείς, είτε είναι οροθετικός είτε οροαρνητικός, να προστατέψει τον εαυτό του.

 


Ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις και άλυτες απορίες που πρέπει να μας απασχολούν όλους, συναντώνται σε μια διαφορετική εκδήλωση στην Παλιά Ηλεκτρική στη Λευκωσία το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 15:00. 

Ο Αντώνης Παπάζογλου που ζει με τον ιό, μιλάει ανοιχτά για τον HIV, μαζί με τον Σοφοκλή Χάνο, Προϊστάμενο των Checkpoints Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να διαλύσουν κάθε σύννεφο γύρω από τον ιό.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, ενώ παράλληλα με την συζήτηση θα διεξάγεται εξέταση HIV, εντελώς δωρεάν, ανώνυμα και γρήγορα. Η εξέταση HIV Rapid-Test θα συνεχίσει να διεξάγεται και μετά την εκδήλωση, μέχρι και τις 20:00. Την εκδήλωση διοργανώνει η Κίνηση Συμπαράστασης για το AIDS και το Rotaract Club Λευκωσίας, συνεργασία με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος Θετική Φωνή και τα κέντρα πρόληψης Checkpoint. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 


Σχετικα

Το πρώτο γυναικείο portal της Κύπρου έχει γενέθλια και κληρώνει ταξίδι

43χρονη ελλείπει από το σπίτι της

Σε ανέγερση 10 κατοικιών προχωρά το κράτος για ορφανά άτομα με αυτισμό, νοητική και οπτική αναπηρία

Τα σκυλιά χρησιμοποιούν τα μάτια τους για να χειραγωγούν τους ανθρώπους

Η πολύ σημαντική (και πρωτοποριακή) απόφαση της Mastercard

Μήπως ο (αυξημένος) αριθμός Ελληνοκυπρίων που περνούν τα οδοφράγματα πρέπει να μας πει κάτι;