Ταξιδεύουμε, μαγειρεύουμε και μαθαίνουμε με «Μια Βαλίτσα Γεύσεις»

Μια εκπομπή μαγειρικής, κύριος στόχος της οποίας είναι, μέσα από τη γαστρονομία, να αναπτύξει το αίσθημα της αποδοχής της διαφορετικότητας και της μείωσης των λανθασμένων αντιλήψεων των Κυπρίων για τις ξένες κουλτούρες.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για μια πρωτότυπη και ταξιδιάρικη εκπομπή η οποία  απευθύνεται στον καθένα από εμάς που αγαπά τη μαγειρική, τα ταξίδια και τις νέες γεύσεις! Στο νέο αυτό τηλεοπτικό ταξίδι ξεναγοί μας θα είναι οι ίδιοι οι υπήκοοι των χωρών που ζουν στο νησί μας. Συνοδοιπόροι θα είναι μια ομάδα ειδικών αποτελούμενη από διατροφολόγους, βοτανολόγους, οινολόγους και βιομηχανικούς κοινωνιολόγους. Προορισμός μας η κουζίνα αλλά και η κουλτούρα των χωρών που βρίσκονται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα «μυστικά» της κάθε χώρας μας μυεί ο σεφ Ανδρέας Καβάζης. Οι γνώσεις, η εμπειρία και η ζωντάνια του είναι τα καλύτερα εισιτήρια για ένα ταξίδι με πικάντικη επίγευση.

Παρουσιάστρια της εκπομπής είναι η Χριστίνα Δημητρίου. Η σπιρτάδα, και το χαμόγελό της παρέα με «Μια Βαλίτσα Γεύσεις», θα μας μεταφέρουν σε τοπία που μόνο όσοι διψούν για μαγευτικά και άγνωστα μέρη ξέρουν να βρίσκουν.

Η εκπομπή που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, θα προβάλλεται από την τηλεόραση ΣΙΓΜΑ.

 
Στα «μυστικά» της κάθε χώρας θα μας μυήσει ο σεφ μας, Ανδρέας Καβάζης! Οι γνώσεις, η εμπειρία και η ζωντάνια του είναι τα καλύτερα εισιτήρια για ένα ταξίδι με πικάντικη επίγευση. Παρουσιάστρια της εκπομπής θα είναι η εντυπωσιακή Χριστίνα Δημητρίου!


Posted by Μια βαλίτσα γεύσεις on Wednesday, 2 March 2016


 

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου η εκπομπή ταξιδεύει στις εξωτικές Φιλιππίνες. Μια χώρα πιστή στις παραδόσεις τις οποίες παρουσιάζουμε στο στούντιο. Ο σεφ μας με τη βοήθεια των φιλοξενούμενων μας ετοιμάζει ζουμερά χοιρινά παϊδάκια με σάλτσα σόγιας και ένα πανεύκολο και λαχταριστό γλυκό μπανάνες.

 

Στην χώρα της τεχνολογίας… του μεγαλύτερου πληθυσμού… της πλούσιας αρχαίας φιλοσοφίας και πολιτισμού, στην Κίνα δηλαδή, ταξιδεύουμε την Τρίτη 22 Μαρτίου. Μαθαίνουμε μυστικά της δημοφιλούς κουζίνας αλλά και στοιχεία της κουλτούρας που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

 

Προορισμός της εκπομπής για την Τετάρτη 23 Μαρτίου είναι η Σρι Λάνκα. Στη χώρα των πολύτιμων πετραδιών μάς ταξιδεύει γευστικά ο σεφ μας Ανδρέας Καβάζης και η Χριστίνα Δημητρίου μας μεταφέρει στην κουλτούρα των ανθρώπων.

 

Ελάτε να ανοίξουμε «Μια Βαλίτσα Γεύσεις» κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στις 15:30  στο ΣΙΓΜΑ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ