Το whatismymovie.com βρίσκει τους τίτλους των ταινιών που έχεις ξεχάσει

Πόσες φορές είδες μια ταινία ή άκουσες για την υπόθεση της, αλλά δεν θυμάσαι τον τίτλο. Πόσες φορές έσπαγες το κεφάλι σου να θυμηθείς την ονομασία της ταινίας που παρακολούθησες πριν κάποια χρόνια και τώρα που θες να την ξαναδείς δεν σου έρχεται με τίποτα; 

 


Article featured image
Article featured image

Τώρα υπάρχει το whatismymovie.com το οποίο αποτελεί το απόλυτο εργαλείο για τους απανταχού συνεφίλ. Απλά περιγράψτε του την ταινία με δικά σας λόγια και αυτό θα σας εμφανίσει τον τίτλο στη στιγμή. 



Πρόκειται για ένα site που δημιούργησε μια ομάδα Φινλανδών ερευνητών και το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως η "πρώτη περιγραφική μηχανή αναζήτησης ταινιών" μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να περιγράψουν με δικά τους λόγια σκηνές από μια ταινία ή να βάλουν κάποιους όρους αναζήτησης κι αυτό θα ψάξει να βρει τους τίτλους που ταιριάζουν σε μια βάση που αποτελείται από 45.000 αγγλόφωνες ταινίες. 



Η εντυπωσιακή τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης του site, το οποίο δημιουργήθηκε στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος με βάση το Πανεπιστήμιο του Oulu στη Φινλανδία, αναλύει σε πραγματικό χρόνο streams ταινιών και είναι σε θέση να αναγνωρίσει πάνω από χίλιες διαφορετικές έννοιες και ονόματα (τοποθεσίες, αντικείμενα, πρόσωπα κλπ.) απευθείας στις σκηνές μιας ταινίας. 



Σύμφωνα με τον Independent, την υλοποίηση του site, που βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική φάση, ανέλαβε, με την βοήθεια των ερευνητών του φινλανδικού πανεπιστημίου, η εταιρεία Valossa η οποία έλαβε χρηματοδότηση περίπου 650 χιλιάδων δολαρίων για την ολοκλήρωσή του.   

Εμείς το δοκιμάσαμε και δουλεύει, δοκίμασε το κι εσύ εδώ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ