Η Πάφος μπαίνει σε «Επικινδυνα Ταξιδια»

H  Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει, παρουσιάζει και πραγματοποιεί αυτό τον μήνα εμπνευσμένα έργα και δημιουργικές δράσεις, από τον καιρό της υποψηφιότητας του τίτλου αλλά και νεότερων από την διαδικασία ανοικτής πρόσκλησης του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού του 2014.


Article featured image
Article featured image

Το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού συνεχίζει και αυτό το μήνα με δράσεις του προγράμματος της Κοινωνικής Συμμετοχής, Make it New: Τέχνη σε Δράση στο Πάρκο της Χλώρακας αλλά και στην Τάλα μέσα από εικαστικές παρεμβ reasure Island. Live  α της Ευρus@pafos2017.eu ΟΣ άσεις αναβαθμίζοντας τοπία και δημιουργώντας χώρους συναναστροφής.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου αρχίζει μια θεσμική συνεργασία με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης με το έργο «Η ΤΑΞΗ ΜΑΣ» να παρουσιάζεται και στην Πάφο, όπως επίσης και το  πρόγραμμα National Theatre Live  με την προβολή του έργου Treasure Island. Παρουσίαση μιας αληθινής ιστορίας η οποία αναδεικνύει την δύναμη της τέχνης μέσα από τα έργα του ‘Αντυ Χατζηαδάμου τα οποία διασώθηκαν από τοn Baki Bogac το 1974.



Οι συναντήσεις στην Παλιά Ηλεκτρική με ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών συνεχίζονται με τον Θάνο Μικρούτσικο σε μια προσωπική συνάντηση την οποία μοιράζεται τις ιστορίες και τα τραγούδια του. 

Το project του Ακάμα αρχίζει με την διοργάνωση του πρώτου του Συμποσίου για την Αρχαιλογική Πολιτιστική Κληρονομιά της χερσονήσου και το πρόγραμματα «Ο Κήπος των Γεύσεων» αναδεικνύει εορταστικά ζυμώματα τα οποία συνδέονται με τον τόπο μέσα από την δράση «Ο ‘Αρτος της Γιορτής».

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα Απριλίου: 

Παρασκευή 1 – Κυριακή 10 Απριλίου 2016, Πάρκο Χλώρακας 10:00 - 16:00



Λαβύρινθος: Make it New – Art in Action: Το πρόγραμμα της Κοινωνικής Συμμετοχής σας προσκαλεί σε μια παρέμβαση τοπίου που εμπεριέχει οικολογικές και αισθητικές διαστάσεις. Μέσα από μια διαδικασία συμμετοχής των πολιτών στην κατασκευή ενός μόνιμου λαβύρινθου, στο Πάρκο «ΠΑΡΑΚΑ», μαζί με τους καλλιτέχνες Sergey de Rocambole και Anna Nikolaeva επιτυγχάνεται η αναβάθμιση του τοπίου, δημιουργώντας ταυτόχρονα και χώρους συναναστροφής και συμβίωσης.        

Με τη συνεργασία του Οργανισμού Let’s do it! Η συμμετοχή είναι ελεύθερη / Για συμμετοχές επικοινωνήστε στο 26 932017,  e.charalambous@pafos2017.eu

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, Α΄ Λύκειο Πάφου 20:30

Η Τάξη μας – Νέα Σκηνή ΘΟΚ. Το έργο του Tadeusz Slobodzianek είναι ένα έργο για τα γεγονότα της πόλης Jedwabne στην Πολωνία, όταν κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και υπό γερμανική κατοχή, οι Καθολικοί Πολωνοί κάτοικοι σκότωσαν τους Εβραίους Πολωνούς συμπολίτες  τους.

Ένα έργο για τις παράδοξες ανθρώπινες αντιδράσεις, για τις απότομες εκείνες κινήσεις που τρομάζουν.

Διασκευή/Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός

Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 15 ετών.

Είσοδος: €12 / €6 (από το ταμείο το βράδυ της παράστασης), Πληροφορίες: www.thoc.org.cy / T: 7777 2717

Θεσμική συνεργασία ΠΠΕ – ΠΑΦΟΣ2017 και ΘΟΚ

Σάββατο 9 Απριλίου 2016, Παλιά Ηλεκτρική 16:00

National Theatre Live – Treasure Island (180’)

Η ιστορία του Robert Louis Stevenson που καταπιάνεται με θέματα δολοφονίας, χρημάτων και ανταρσίας, ζωντανεύει από τον Bryony Lavery και μεταδίδεται από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας. Είναι μια σκοτεινή, θυελλώδης νύχτα. Η Τζιμ, η εγγονή ενός ξενοδόχου, ανοίγει την πόρτα σε ένα τρομακτικό επισκέπτη. Στα πόδια του παλιού ναύτη κάθεται ένα τεράστιο σεντούκι θησαυρού από τη θάλασσα, γεμάτο μυστικά. Η Τζιμ τον προσκαλεί μέσα και το επικίνδυνο ταξίδί της αρχίζει.

Για άτομα άνω των 10 ετών.

Είσοδος €10 / €7 Μαθητές, Φοιτητές, Συνταξιούχοι. Εισιτήρια: Γραφεία Πάφος2017 / Πληροφορίες: 26 932017.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, Παλιά Ηλεκτρική 18:00

Επικίνδυνα Ταξίδια (Παρουσίαση). ‘Ενα έργο του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 που πρόκειται για μια αληθινή ιστορία που αναδεικνύει τη δύναμη που έχουν η τέχνη και το ανθρώπινο μεγαλείο να υπερβαίνουν τις διαφορές, τα εμπόδια και τα σύνορα.

Ο Baki Bogac, αρχιτέκτονας και γλύπτης, ανακάλυψε και έσωσε τα έργα του Άντυ Χατζηαδάμου τα οποία είχε αφήσει στην Αμμόχωστο το 1974. Για δεκαεννέα χρόνια ο Baki φρόντιζε τα έργα και τα επέστρεψε στην οικογένεια του Άντυ Χατζηαδάμου στην Πάφο το 1993. Το έργο θα παρουσιάσει ο θεωρητικός τέχνης Θάνος Σταθόπουλος και ο Baki Bogac.

Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, Παλιά Ηλεκτρική 20:30

Συναντήσεις στην Παλιά Ηλεκτρική - Θάνος Μικρούτσικος

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 συνεχίζει την ενότητα των συναντήσεων στην Παλιά Ηλεκτρική με τον Θάνο Μικρούτσικο να παίρνει σειρά. Ο πληθωρικός δημιουργός συνομιλεί με το κοινό της Πάφου μέσα από τις μουσικές και τα τραγούδια του και μοιράζεται ιστορίες από την ενδιαφέρουσα πορεία του στα πολιτιστικά, κοινωνικά και πολιτικά πράγματα. Μαζί του ο Κώστας Θωμαίδης στο τραγούδι.

Είσοδος €15

Εισιτήρια: Γραφεία Πάφος2017 / Πληροφορίες: 26 932017

Σάββατο 16 Απριλίου 2016, Ξενοδοχείο Coral Beach,  Πέγεια  9:30 – 13:00

Αρχαιολογική Πολιτιστική Κληρονομιά Χερσονήσου Ακάμα (Συμπόσιο)

Στο πλαίσιο του έργου Ακάμας διοργανώνεται συμπόσιο για την Αρχαιολογική Πολιτιστική Κληρονομιά της χερσονήσου. Ο Ακάμας αποτελεί σημαντικό έργο του επίσημου προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος2017 με δράσεις που συνδέουν τον πολιτισμό, την ιστορία  και το περιβάλλον της Πάφου. Μετά το τέλος του συμποσίου θα  ακολουθήσει δεξίωση και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο Αγίου Γεωργίου Πέγειας.

Με τη συνεργασία των: Δήμου Πέγειας, Τμήματος Αρχαιοτήτων, Τμήματος Περιβάλλοντος, της Διευθύντριας Έργου Ακάμα, και το ICOMOS Κύπρου. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και είναι στα Ελληνικά.

15 Παρασκευή & Σάββατο 16 Απριλίου 2016, Χώρος Στάθμευσης Αμφιθεάτρου Τάλας 10:00 – 16:00

Make it New - Τέχνη σε Δράση

Ένα έργο  για την αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου, που δημιουργεί συνθήκες ταύτισης και ομαδικής ευθύνης και συν-ιδιοκτησίας στους ανθρώπους μέσω της συν-δημιουργίας σε ένα κοινό χώρο. Το πρόγραμμα Κοινωνικής Συμμετοχής μέσα από εικαστικές παρεμβάσεις, προσκαλεί νεαρούς καλλιτέχνες  σε ένα υπαίθριο εργοστάσιο παραγωγής πολιτισμού στο χώρο στάθμευσης στο Αμφιθέατρο της Τάλας.

Ελεύθερη Συμμετοχή. Πληροφορίες: Τ:2693 2017, Ε: e.charalambous@pafos2017.eu 

Κυριακή 17 Απριλίου 2016, Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, Γεροσκήπου 16:00 / Ο Άρτος της Γιορτής - Τα τελετουργικά ζυμώματα της Πάφου

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο Κήπος των Γεύσεων»,  η δράση «Ο Άρτος της Γιορτής» αναδεικνύει τον  πλούτο  που η Πάφος έχει να επιδείξει σε εορταστικά  ζυμώματα τα οποία συνδέονται με τον τόπο, το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό. Ανάμεσα σε παραδοσιακές μουσικές, θα διοργανωθεί διαγωνισμός στολίσματος παννυχίδας από γυναίκες  κοινοτήτων της Πάφου καθώς και ζυμώματα μικρών παραγωγών, τα οποία οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να δοκιμάσουν.

Είσοδος ελεύθερη



Like us on facebook.com/pafos2017

Follow us on Twitter @pafos_2017 Tweet #pafos2017 #passionatelypafos & Instagram.com/pafos2017_official

Πληροφορίες: www.pafos2017.eu, 26 932017


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ