Μέρες Κινηματογράφου για παιδιά [σε Λεμεσό και Λευκωσία]

Ποιος είπε ότι τα φεστιβάλ κινηματογράφου αποτελούν προσόν μόνο για τους ψαγμένους και τις μεγαλύτερες ηλικίες. Το καλό σινεμά επιβάλλεται και για τα παιδιά.

 


Article featured image
Article featured image

Στο πλαίσιο λοιπόν του Διεθνούς Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2016» ( Cyprus Film Days IFF ) σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Κύπρου, διοργανώνεται στο Θέατρο Ριάλτο το Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους. 

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει σειρά προβολών βραβευμένων ταινιών (για ηλικίες 7-15 χρονών) από Ρωσία, Βέλγιο, Ινδία, Ολλανδία, Ελβετία και Γερμανία, καθώς επίσης και προβολές ταινιών μικρού μήκους που έγιναν σε κινηματογραφικά εργαστήρια από παιδιά της Κύπρου και της Ελλάδας.

Μετά τις προβολές, οι οποίες γίνονται αποκλειστικά για σχολεία, θα γίνουν σύντομες παρουσιάσεις από άτομα του χώρου του κινηματογράφου και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις ταινίες.

Πέραν των πρωινών προβολών για τα σχολεία, θα γίνουν και δύο απογευματινές προβολές παιδικών ταινιών, στο Πάνθεον Λευκωσίας και Ριάλτο Λεμεσού αντίστοιχα. Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ: www.cyprusfilmdays.com.

Επίσης, στις 9, 16 και 17 Απριλίου στη Λευκωσία θα διεξαχθούν τρία εργαστήρια για παιδιά και νέους, από επαγγελματίες του χώρου, με θέμα τη μυθοπλασία και την υποκριτική, στις 16-17 με θέμα το Animation, ενώ στις 23 Απριλίου θα διεξαχθεί εργαστήρι Live Animation στην Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, στο οίκημα της Ένωσης Σκηνοθετών στην Λευκωσία, τα παιδιά θα παρακολουθήσουν μαθήματα για την τέχνη της υποκριτικής στον κινηματογράφο και θα πάρουν μέρος σε γυρίσματα ταινίας μικρού μήκους που θα πραγματοποιηθεί από τα παιδιά στο εργαστήριο Μυθοπλασίας.

Επίσης, θα διεξαχθεί εργαστήρι για Κινούμενο σχέδιο – Animation υπό την επίβλεψη του κ. Γιώργου Τσαγγάρη, καλλιτεχνικού διευθυντή του Animafest και του σκηνοθέτη και καθηγητή κινουμένων σχεδίων κ. Tamas Patrovits , ειδικού προσκεκλημένου από την Ουγγαρία γι’ αυτό το εργαστήρι.

Στο Ριάλτο Λεμεσού, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με την τεχνική του live animation, με τους Andres Beladiez και Karla Kracht , της ισπανικής ομάδας ZoomWooz. Οι ταινίες που θα δημιουργηθούν στα εργαστήρια θα προβληθούν στην τελετή λήξης του φεστιβάλ την Κυριακή, 24 Απριλίου, στο θέατρο Ριάλτο.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις προβολές και στα εργαστήρια έχει παραταθεί έως τις 3 Απριλίου 2016.

Το πρόγραμμα εργαστηρίων βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.cyprusfilmdays .com

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνείτε με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές του φεστιβάλ David Hands (david@crewhouse.tv, τηλέφωνο: 99429405) και  Χριστίνα Γεωργίου (christina.georgiou@gmail.com) τηλέφωνο: 99899040). 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ