Το Σάββατο τα μνημεία και τα μουσεία της Κύπρου γίνονται μπλε

Με το σύνθημα Light it up Blue, στις 2 Απριλίου γινόμαστε όλοι μπλε συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκδήλωση ενημέρωσης για τον Αυτισμό.

 


Στην προσπάθεια συμμετέχει και το Τμήμα Αρχαιοτήτων φωταγωγώντας σε χρώμα μπλε τα Μεσαιωνικά Κάστρα Πάφου, Λεμεσού, Κολοσσιού και Λάρνακας, την Μεσαιωνική Αγρέπαυλη Κουκλιών και τους Αρχαιολογικούς χώρους Χοιροκοιτίας και Αμαθούντας. 

Θα φωταγωγηθούν, επίσης, το Κυπριακό Μουσείο, καθώς και τα Αρχαιολογικά Μουσεία των Επαρχιών Λεμεσού και Λάρνακας. 

«Η συμμετοχή σε αυτή τη διεθνή προσπάθεια ενημέρωσης για τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα που εντάσσονται στο φάσμα του αυτισμού και οι οικογένειές τους, συνάδει με το όραμα και την αποστολή του Τμήματος Αρχαιοτήτων για τη δημιουργία στερεού πλαισίου για την ανάπτυξη της κοινωνίας, βασισμένου στις αρχαιολογικές και πολιτιστικές αξίες.

Με αυτήν την πράξη το Τμήμα Αρχαιοτήτων δηλώνει, για ακόμη μια φορά, έμπρακτα ότι η προστασία και προώθηση της αρχαιολογικής μας κληρονομιάς δεν υφίστανται ανεξαρτήτως των κοινωνικών συμφραζομένων, αλλά αποτελούν δράσεις με στόχο τον άνθρωπο και την ευημερία του σύγχρονου πολιτισμού». 


Σχετικα

Γιατί στη Σαντορίνη μαγειρεύουν και τρώνε λεοντόψαρα και γερμανούς;

Η μοναδικότητα της μικρής πουά ζέβρας που εντοπίστηκε ελεύθερη στην Αφρική

Γιατρός στην Κρήτη τραγουδά στους ασθενείς σε ογκολογική κλινική

Η 19χρονη Ariauna ήθελε απλώς να κάψει τα γράμματα του πρώην της

Το Ποτάμι επιστρέφει το μισό εκατομμύριο της κρατικής χορηγίας που είχε πάρει για τις εκλογές

Έρχεται μεταθανάτιο άλμπουμ για τον Leonard Cohen