Το Σάββατο τα μνημεία και τα μουσεία της Κύπρου γίνονται μπλε

Με το σύνθημα Light it up Blue, στις 2 Απριλίου γινόμαστε όλοι μπλε συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκδήλωση ενημέρωσης για τον Αυτισμό.

 


Article featured image
Article featured image

Στην προσπάθεια συμμετέχει και το Τμήμα Αρχαιοτήτων φωταγωγώντας σε χρώμα μπλε τα Μεσαιωνικά Κάστρα Πάφου, Λεμεσού, Κολοσσιού και Λάρνακας, την Μεσαιωνική Αγρέπαυλη Κουκλιών και τους Αρχαιολογικούς χώρους Χοιροκοιτίας και Αμαθούντας. 

Θα φωταγωγηθούν, επίσης, το Κυπριακό Μουσείο, καθώς και τα Αρχαιολογικά Μουσεία των Επαρχιών Λεμεσού και Λάρνακας. 

«Η συμμετοχή σε αυτή τη διεθνή προσπάθεια ενημέρωσης για τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα που εντάσσονται στο φάσμα του αυτισμού και οι οικογένειές τους, συνάδει με το όραμα και την αποστολή του Τμήματος Αρχαιοτήτων για τη δημιουργία στερεού πλαισίου για την ανάπτυξη της κοινωνίας, βασισμένου στις αρχαιολογικές και πολιτιστικές αξίες.

Με αυτήν την πράξη το Τμήμα Αρχαιοτήτων δηλώνει, για ακόμη μια φορά, έμπρακτα ότι η προστασία και προώθηση της αρχαιολογικής μας κληρονομιάς δεν υφίστανται ανεξαρτήτως των κοινωνικών συμφραζομένων, αλλά αποτελούν δράσεις με στόχο τον άνθρωπο και την ευημερία του σύγχρονου πολιτισμού». 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ