Σταμάτησε το αεροπλάνο εν ώρα πτήσης γιατί ήθελε να κάνει γιόγκα

Όχι δεν υπήρχε κάποιο μηχανικό πρόβλημα στο αεροπλάνο, ούτε ήταν αεροπειρατής που απαιτούσε ίσα δικαιώματα στον διαλογισμό, ήταν απλά ο Χιονγκταϊ Πάι που ήθελε να κάνει γιόγκα την ώρα της πτήσης.


Article featured image
Article featured image

Τώρα κάποιος θα σκεφτεί και που είναι το κακό, θα ήταν λίγο στριμωγμένα μεν, αλλά αυτό απασχολούσε μόνο αυτόν. Τα πράγματα όμως δεν ήταν τόσο απλά για τον 72χρονο επιβάτη.

Ο Πάι επιβάτης αεροσκάφους που εκτελούσε διαδρομή Χαβάη – Ιαπωνία, την ώρα που η πτήση βρισκόταν ήδη στον αέρα, ζήτησε από τις αεροσυνοδούς να του επιδείξουν που είναι ο χώρος προετοιμασίας φαγητού στο αεροσκάφος για να πάει να κάνει τις ασκήσεις γιόγκα που εκτελούσε καθημερινά.

Όταν η αεροσυνοδός του εξήγησε ότι αυτό δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς, ο 72χρονος επέμενε ξεσηκώνοντας τόσο τους συνεπιβάτες του, όσο και το υπόλοιπο πλήρωμα.

Ο Πάι μάλιστα, αγνοώντας τις οδηγίες, κατευθύνθηκε στο πίσω τμήμα του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος του γεύματος, για "να διαλογιστεί και να κάνει γιόγκα".

Όταν προσπάθησε η γυναίκα του, η οποία ταξίδευε μαζί του, να τον πείσει να παραμείνει στη θέση του, ο Πάι σύμφωνα με μαρτυρίες θύμωσε, σπρώχνοντάς της και φωνάζοντας και συνέχισε για να κάνει το δικό του.

Και αφού ο Πάι δεν ηρεμούσε, ο πιλότος αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στη Χονολουλού, για να αναλάβουν οι τοπικές αρχές την περίπτωση του ανυπόταχτου επιβάτη.

Στον Χιόνγκταϊ Πάι, 72, απαγγέλθηκαν κατηγορίες παρακώλυσης έργου του πληρώματος κατά τη διάρκεια της πτήσης 903 της United Airlines το προηγούμενο Σάββατο, με προορισμό το αεροδρόμιο Ναρίτα στο Τόκιο.

Ο Πάι, συνταξιούχος αγρότης, γυρνούσε στο σπίτι του στη Νότιο Κορέα μέσω Ιαπωνίας και είχε έλλειψη ύπνου μετά την πρώτη του επίσκεψη στην Χαβάη, είπε ο δικηγόρος του, Τζ.Τ. Κιμ στο πρακτορείο Ρόιτερς.

"Προσπαθούσε να ηρεμήσει τον εαυτό του", είπε ο Κιμ, προσθέτοντας ότι "μάλλον για αυτό πιστεύω ότι προσπαθούσε να κάνει ασκήσεις γιόγκα, για να χαλαρώσει".

Την περασμένη Τετάρτη ένας ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε την απελευθέρωση του Πάι, με εγγύηση 25.000 δολαρίων (περίπου 22.000 ευρώ), αλλά του είπε να παραδώσει στις αρχές το διαβατήριό του και να μείνει στο νησί Οάχου, του συμπλέγματος νησιών της Χαβάης. Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 χρόνια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ