Μικρή διακοπή για χειμώνα και μετά ξανά καλοκαίρι

Απότομη αλλαγή από σήμερα Δευτέρα παρουσιάζει ο καιρός, με την πιθανότητα μεμονωμένης βροχής κυρίως στα βόρεια να εμφανίζεται έντονη.

 


Article featured image
Article featured image

Οι νεφώσεις θα αυξηθούν κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα βόρεια όπου αναμένονται βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Με κάποιες καταιγίδες στο εσωτερικό να αναμένονται έντονες με χαλαζόπτωση. 

Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση φτάνοντας κοντά στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια, ενώ στη χιονίστρα στους 10 βαθμούς.  

Απόψε, ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι συννεφιασμένος με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Την Τρίτη η διάθεση του καιρού γίνεται ακόμη πιο χειμωνιάτικη, αφού έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα επηρεάζουν τις περισσότερες περιοχές της Κύπρου. Με τα ορεινά και το εσωτερικό να συνοδεύονται με χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας. 

Τετάρτη τα πράγματα βελτιώνονται, με τον καιρό να είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με πιθανότητα μεμονωμένης βροχής στα βόρεια. Οι νεφώσεις σύντομα θα αυξηθούν κυρίως στα ορεινά και στα νότια όπου αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. 

Κάποιες καταιγίδες και πάλι θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή αύξηση. 

Σύμφωνα με τον Eric Kita και το kitasweather.com, το τριήμερο Δευτέρας, Τρίτης και Τετάρτης υπάρχει πιθανότητα ισχυρής καταιγίδας, με την βροχόπτωση να ξεπερνά τα 50 mm ανά τρίωρο, ενώ είναι πολύ πιθανόν να σημειωθούν προβλήματα ή και τοπικές πλημμύρες, ανάλογα με το που θα είναι το επίκεντρο. Την Πέμπτη επιστρέφουμε σε καλοκαιρινό mood


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ